Cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere la Universitatea Bucureşti: Facultatea la care concurează 37 de candidați pe un loc

Joi, 20 Iulie 2023, ora 15:47
15821 citiri
Cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere la Universitatea Bucureşti: Facultatea la care concurează 37 de candidați pe un loc
Universitatea din București FOTO Facebook/ Universitatea din București

Universitatea Bucureşti anunţă cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere, fiind înregistrate 7,15 înscrieri pe loc bugetat. Cea mai mare concurenţă este la Psihologie – Ştiinţe cognitive unde până acum s-au înscris 36,89 candidaţi/ loc bugetat. Înscrierile continuă până pe 24 iulie.

”Cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti (UB), 43.921 de înscrieri, au fost înregistrate în sesiunea de vară 2023, arată datele parţiale de miercuri, 19 iulie 2023, la ora 23:59. Aceasta reprezintă o creştere de 42,11% faţă de sesiunea de vară a admiterii 2022, când au fost înregistrate 30.906 înscrieri. Concurenţa la nivelul Universităţii din Bucureşti în această sesiune de admitere este de 7,15 înscrieri pe loc bugetat pentru programele de licenţă”, anunţă instituţia de învăţământ.

Cea mai mare concurenţă, conform datelor parţiale, este la specializarea Psihologie – Ştiinţe cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (36,89 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Psihologie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (19,12 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Spaniolă de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (18,72 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Tehnologia informaţiei de la Facultatea de Matematică şi Informatică (18,41 candidaţi / loc bugetat) şi la specializarea Biochimie tehnologică de la Facultatea de Chimie (17,1 candidaţi / loc bugetat).

De asemenea, şi în cazul programelor de masterat, Universitatea din Bucureşti reprezintă, ca şi în anii anteriori, o opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă. Cea mai mare concurenţă pentru programele de masterat s-a înregistrat la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (4,04 înscrieri / loc bugetat), Facultatea de Matematică şi Informatică (3,54 înscrieri / loc bugetat) şi Facultatea de Geografie (2,79 înscrieri / loc bugetat).

UB precizează că pot exista modificări în ceea ce priveşte situaţia concurenţei pentru facultăţile Universităţii din Bucureşti, în funcţie de opţiunile finale candidaţilor care s-au înscris la concursul de admitere şi la alte universităţi.

La sesiunea de admitere de vară 2023, 82 de elevi olimpici naţionali au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 23 au optat pentru Facultatea de Chimie, 20, pentru Facultatea de Fizică, 18, pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 8 au ales Facultatea de Litere, 7 au optat pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, 4, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” şi 2 candidaţi au optat pentru Facultatea de Drept.

Acestora li se adaugă şi cei 7 campioni sportivi şi olimpici mondiali care s-au înscris pentru unul dintre locurile speciale dedicate lor şi care vor beneficia de bursele de performanţă lansate anul acesta de Universitatea din Bucureşti şi de condiţii speciale pe parcursul anilor de studiu. Ei fac parte din prima generaţie de bursieri de performanţă ai UB şi vor primi burse în valoare de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) şi, respectiv, 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III), precum şi posibilitatea de a ocupa un loc finanţat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special. Printre se află David Popovici, multiplu campion mondial la înot, Lucia Rîşnoveanu, multiplă olimpică la matematică, Mihnea Andreescu, multiplu olimpic la informatică, şi Mircea Munteanu, multiplu campion la rugby.

La mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti înscrierile continuă şi în zilele următoare. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri, înscrierile se desfăşoară până pe 24 iulie 2023 la programele de masterat, iar la Facultatea de Filosofie până pe 23 iulie 2023, atât pentru programele de licenţă, cât şi pentru cele de masterat. Facultatea de Geologie şi Geofizică încheie perioada de înscriere pentru admiterea de vară la programele de licenţă şi masterat pe 22 iulie 2023, iar Facultatea Ştiinţe Politice şi Facultatea de Teologie Baptistă încheie sesiunea de vară a admiterii astăzi, 20 iulie 2023.

În sesiunea de vară a admiterii 2023, pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.461 de locuri bugetate, iar pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziţie 3.200 de locuri bugetate.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#admitere, #Universitatea Bucuresti, #record, #inscrieri, #concurenta, #facultate , #admitere facultate