Noi detalii despre starea de sănătate a lui Erdogan, după ce i s-a făcut rău în direct la TV. Președintele Turciei este în plină campanie electorală

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 20:33
2716 citiri
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Erdogan, după ce i s-a făcut rău în direct la TV. Președintele Turciei este în plină campanie electorală
Recep Tayyip Erdogan are 69 de ani FOTO Twitter / Nexta

Preşedintele turc în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 69 de ani, care îşi face campanie cu surle şi trâmbiţe în vederea unei realegeri la 14 mai, şi-a anulat miercuri, 26 aprilie, angajamentele publice din cauza unui virus intestinal, relatează AFP.

Şeful în exerciţiu al statului, care se află la putere de 20 de ani, a fost nevoit să-şi întrerupă marţi seara un interviu televizat, în direct, din cauza unei ”gripe intestinale”.

”Mă voi odihni acasă azi, la sfatul medicilor”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter liderul turc.

”Din nefericire, nu ne vom putea întâlni cu fraţii noştri din Kirikkale, Yozgat şi Sivas azi (miercuri). Le cer scuze tuturor”, a scris pe Twitter Erdogan, enumerând localităţile din Anatolia centrală în care urma să susţină discursuri.

El a susţinut trei discursuri de campanie marţi, cu mai puţin de 20 de zile înaintea alegerior prezidenţiale şi legislative - pe care sondajele le anunţă foarte disputate.

Marţi seara, în urma unei întreruperi de 15 minute a emisiunii în direct, Recep Tayyip Erdogan a revenit pe post, palid, cu ochii roşii şi şi-a cerut scuze pentru că este bolnav.

”Gripă intestinală”

”Ieri şi azi a fost multă treabă. Din cauza asta, am făcut o gripă intestinală”, a justificat el.

”La un moment dat m-am întrebat dacă nu e o idee proastă să anulăm emisiunea. Dar am promis. Vă cer scuze vouă şi telespectatorilor voştri”, a declarat el, tras la faţă.

Principalul său rival, Kemal Kiliçdaroglu, în vârstă de 74 de ani, candidatul Alianţei Naţionale, din care fac parte şase partide din opoziţie, i-a urat imediat ”însănătoşire grabnică” şefului statului.

Mai mulţi lideri din Alianţă i-au făcut, la rândul lor, urări de însănătoşire preşedintelui turc.

”Îi doresc domnului Erdogan să se facă bine repede şi îi urez însănătoşire grabnică”, a scris într-un mesaj pe Twitter preşedintele Partidului Bun (Iyi Parti) Meral Aksener, a doua cea mai importantă formaţiune din coaliţia opoziţiei.

Şeful în exerciţiu al statului turc, care are uneori o abordare lentă, susţine două-trei mitinguri pe zi în campanie.

În timpul Ramadanului, el a participat în fiecare seară la un iftar - masa de dezlegare a postului - în altă localitate.

El intenţionează să-şi menţină un ritm susţinut al întâlnirilor în întreaga ţară, pe ultima linie dreaptă, înaintea alegerilor de la 14 mai.

El a anunţat miercuri că va relua campania joi, ”cu voia lui Allah”.

Recep Tayyip Erdogan urmează să inaugureze joi prima centrală nucleară din Turcia - construită de către gigantul nuclear rus Rosatom - la Akkuyu (sud).

Starea sănătăţii liderului turc a alimentat speculaţii, în urma unei operaţii la intestinul gros, la sfârşitul lui 2011, urmată de o nouă intervenţie chirurgicală în 2012.

Recep Tayyip Erdogan, la acea vreme premier, a dezminţit în mod public că suferă de un cancer de colon. El a spus că a fost operat în vederea înlăturării unor polipi.

Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Hakan Sukur (51 de ani), unul dintre cei mai buni marcatori din istoria fotbalului turc, fost coleg cu Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray, trăiește un adevărat coșmar legat de...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#alegeri prezidentiale Turcia, #Recep Tayyip Erdogan, #stare sanatate , #Turcia