Până la 31 de milioane de voturi au fost deturnate în favoarea lui Putin. ”Cea mai importantă fraudă din istoria alegerilor ruse”

Vineri, 22 Martie 2024, ora 12:45
2615 citiri
Până la 31 de milioane de voturi au fost deturnate în favoarea lui Putin. ”Cea mai importantă fraudă din istoria alegerilor ruse”
Vladimir Putin, președintele Rusiei Foto: X/President of Russia

În urma alegerilor din Rusia, mai multe organisme independente ruse au efectuat numărători într-o încercare de a stabili amploarea unei fraude electorale în alegerile prezidenţiale în care Vladimir Putin a obţinut al cincilea mandat cu un scor de 87,28%.

Cea mai importantă fraudă din istoria alegerilor ruse, potrivit organizaţiei de observare a alegerilor Golos, interzisă înaintea scrutinului, relatează Le Monde, care compilează estimări şi observaţii ale mai multor publicaţii şi organisme independente, relatează BFMTV.

În vederea stabilirii părţii de voturi deturnate în favoarea lui Vladimir Putin, organismele au contabilizat toate secţiile de votare în care prezenţa la urne a fost deosebit de puternică şi neexplicată, în favoarea preşedintelui rus.

Acest tip de calcul este denumit „metoda Şpilkin”, un statistician care a pus-o la punct.

ÎNTRE 22 ŞI 31 DE MILIOANE DE VOTURI FURATE

Potrivit Golos, numărul voturilor furate în favoarea lui Vladimir Putin ar fi atins 22 de milioane dintr-un total de 78 de milioane de sufragii exprimate.

Novaia Gazeta Europa le estimează la 31,6 milioane.

Aceste diferenţe sunt cauzate, potrivit Le Monde, alegerii secţiilor de votare considerate „corecte”, deschise observatorilor în pofida faptului că nu ar fi neapărat.

99% DIN VOTURI CU PUTIN, 100% PREZENŢĂ

În afara acestor numărări la scară globală, alte indicii permit să se conchidă că au avut loc fraude în numeroase secţii de votare.

La Moscova, rezultatele în cartierul Danilovski, unde locuieşte o populaţie înstărită şi educată, au fost marcate de contraste puternice.

„În secţiile de votare în care au reuşit să se înregistreze observatori independenţi, scorul lui Vladimir Putin a fost în jur de 60%. În patru secţii în care n-au fost prezenţi, el atinge 99%”, potrivit corespondentului cotidianului de seară la Moscova.

Se ridică de asemenea problema unor secţii cu o prezenţă la urme de 100%, în care toate voturlie au fost în favoarea lui Vladimir Putin sau problema Ceceniei, unde preşedintele rus a obţinut 99,99% din voturile exprimate.

În anumite secţii, manipularea a fost orchestrată cu ajutorul foarte clasicei ”umpleri a urnelor”.

În altele, în pofida unor scoruri posibil falsificate care-l dau pe Putin pe primul loc, scorul a fost pur şi simplu modificat în perioada dintre numărarea voturilor şi publicarea rezultatelor. În acest fel, votul în favoarea lui Putin a fost modificat de la 57 la 86% într-o secţie de votare la Moscova.

La fel stau lucrurile în privinţa prezenţei la vot.

Într-o secţie de votare din Sankt Petersburg, scorul lui Putin a fost modificat de la 77,1 la 98,3%, mulţumită unei prezenţe la urne care a evoluat în mod artificial de la 64,5 la 95,3%.

Le Monde notează că, în general, secţiile de votare în care scrutinul se desfăşura normal erau încă majoritare în 2018, la ultimele alegeri prezidenţiale, iar fraudele erau cantonate în regiuni izolate şi/sau periferice.

Însă, în alegerile prezidenţiale din 2024, aceste secţii de votare „cinstite” au devenit o minoritate, potrivit publicaţiei independente Meduza.

Quarterly Report - Editia 4

Mutare periculoasă a lui Putin. Rusia a început exerciții militare cu arme nucleare la granița cu Ucraina VIDEO
Mutare periculoasă a lui Putin. Rusia a început exerciții militare cu arme nucleare la granița cu Ucraina VIDEO
Armata rusă a anunţat marţi, 21 mai, că a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice, exerciţii ordonate la începutul lunii mai de...
Putin a mai pus un economist la conducerea Ministerului Apărării. Încrederea președintelui rus în generali scade
Putin a mai pus un economist la conducerea Ministerului Apărării. Încrederea președintelui rus în generali scade
Încă un general demis de Putin. Preşedintele rus l-a înlocuit pe ministrul adjunct al apărării Iuri Sadovenko cu Oleg Saveliev, ex-ministru adjunct al economiei, care până acum a lucrat ca...
#alegeri Rusia Putin, #frauda alegeri Rusia, #alegeri Rusia, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #alegeri prezidentiale Rusia , #stiri Vladimir Putin