Bunăstare în casa ta: Sfaturi și idei de decor care reflectă frumusețea și liniștea naturii

Advertorial
Vineri, 29 Martie 2024, ora 16:53
3041 citiri
Bunăstare în casa ta: Sfaturi și idei de decor care reflectă frumusețea și liniștea naturii
FOTO: mangoandbloom.ro

Îți place să fii în natură? Într-o lume ideală, te-ai bucura de soare afară toată ziua, dar, din păcate, îți petreci cea mai mare parte a timpului înăuntru. Nu ar fi frumos dacă ai putea aduce sentimentul de natură în casa ta?

Există ceva destul de liniștitor în a fi înconjurat de natură care are un efect extraordinar asupra sănătății noastre, atât emoțional cât și fizic. Sa demonstrat că petrecerea timpului în natură și adăugarea unor elemente naturale în interioarele noastre reduce stresul și ne îmbunătățește starea de spirit.

Cum incorporăm natura în casa noastră? Aici îți dezvăluim sfaturi și idei de decor care te vor ajuta să aduci exteriorul înăuntru și să fii aproape de natură în fiecare zi. Și partea bună este că îți facem și munca de a le descoperi ușoară pentru că primele doua le-am găsit la Mango+Bloom, un magazin de covoare și decorațiuni artizanale.

Piese accent pe podea

Pentru un aspect de exterior, alege piesele importante de decor din materialele naturii. Pentru mobilier lemnul și ratanul creează un aer de căldură, în timp ce piatra și marmura aduc un aspect răcoros și contemporan unei podele. De exemplu, un covor din piele de vaca ar arăta extraordinar ca o piesă de accent expus pe o podea din piatra naturală sau pe pardoseala de lemn. Acestea se pot integra în orice stil de decor și sunt atemporale, deci nu trebuie să te îngrijorezi cu trecerea timpului că se vor demoda.

Țesături moi și plăcute la atingere

O modalitate excelentă de a aduce natura în spațiile de interior este adăugarea de textile în tonuri pământii și textură moale. S-a dovedit științific că oamenii răspund pozitiv la texturile moi și identifică materiale cum ar fi blana, catifeaua și mătasea naturală, cu fericirea. Așa că data viitoare când dorești să redecorezi o cameră unde petreci mult timp asigură-te ca integrezi materiale precum blana, lâna sau bumbacul. Cu siguranță nu este nici un material care să îți confere un sentiment tactil și liniștitor ca senzația pe care un covor blana naturala de oaie ți-l oferă când îți treci mâinile prin el.

Plante verzi cu frunze mari

Poate cel mai evident pas pentru a crea o atmosferă în aer liber în interior, este să investești în niște plante cu frunze. De la flori sezoniere la ficus și suculente, cactuși și chiar copaci (da, am spus copaci de interior), plantele adevărate - nu numai că vor arăta bine, dar au beneficiul suplimentar de a purifica aerul. Multe dintre acestea sunt ușor de îngrijit, dar dacă îți lipsește lumina naturală sau consideri că este o sarcină în plus există o alternativă și anume plantele artificiale care oferă o pată de culoare natură interiorului tău. Le poți expune pe pervazul ferestrei, agățate de tavan sau pe perete sau oriunde ar putea primi câteva raze de soare. Poți aduce un pic de frumusețe tropicală cu elemente precum portocali sau lămâi. Acești copaci pot sta în jardiniere mari, dar asigură-te că și climatul este favorabil.

Paleta de culori a Mamei Natură

Una dintre cele mai ușoare modalități de a crea o trecere ușoară între exterior și interior este conectarea celor două prin intermediul culorii. Dacă zona de living are trecere către grădină atunci are sens să folosiți pe pereți o nuanță similară legând astfel cele două zone. În mod similar, dacă dormitorul se află la etajul superior al casei și priveliștea este către cerul albastru, atunci ai putea să iei în considerare să folosești o nuanță similară pentru camera ta.

Lasă lumina naturală să intre în casă

Oriunde poți, lasă spațiul tău să se scalde în lumină naturală. Renunță la perdelele groase și în beneficiul unor perdele prin care intră cu ușurință lumina naturală. Dacă îți permite bugetul de renovare, ușile din sticlă și ferestrele înalte sunt modalități fabuloase de a îți lumina spațiul și de a te conecta cu natura.

Adaugă o notă de aromoterapie

Îmbunătățește experiența generală de a aduce natura înăuntru folosind uleiuri de aromoterapie sau lumânări parfumate. Ia în considerare utilizarea aromelor naturale precum lavandă, eucalipt sau citrice, acest lucru va promova și mai mult relaxarea și va imita liniștea pe care natura o oferă.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#amenajare casa, #decor casa , #decoratiuni interioare