Oferta unui patron care vrea să afle ce salariu i-ar mulțumi angajații: "Ajung să câștige vreo 4.000 de euro. Ceva mai bine decât proprietarul"

Duminica, 03 Septembrie 2023, ora 22:10
69498 citiri
Oferta unui patron care vrea să afle ce salariu i-ar mulțumi angajații: "Ajung să câștige vreo 4.000 de euro. Ceva mai bine decât proprietarul"

Printre domeniile de activitate afectate de lipsa forței de muncă sunt cel al construcțiilor, dar și cel din horeca. Pentru cei care dețin afaceri în aceste domenii este destul de greu să găsească angajați pe care să se poată baza pe termen lung și unii sunt preocupați să identifice condițiile ideale de muncă pentru aceștia.

Este cazul unui patron de pizzerie care a detaliat condițiile de lucru, dornic să afle ce salariu ar fi motivant pentru o persoană care să se ocupe de preparare.

"Bună ziua, am nevoie de un sfat din partea celor care sunteți în domeniu. Deschid în curând o pizzerie și doresc să ofer un salariu decent și corect pentru un pizzer care o să lucreze 2 zile cu 2 zile libere, de dimineață de la ora 8 până seară la 10. Ce salariu oferiți dumneavoastră în aceste condiții?", a întrebat antreprenorul pe Grupul antreprenorilor din România.

"Îi lasă exact 7 ore pentru somn"

Acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului, în comentarii. Mulți au atras atenția în legătură cu programul de lucru.

"Bă, voi sunteți nebuni? 14 ore pe zi la servici, omul mai face 45 de minute pe drum de acasă că doar nu locuiește în cuptorul de la pizzerie, mai are nevoie de juma de oră să se pregătească înainte să iasă din casă și probabil de o ora după ce ajunge acasă înainte să adoarmă. Deci asta îi lasă exact 7 ore pentru somn. Patronilor cu acest tip de mentalitate le doresc să primească dublu față de ceea ce oferă, în loc de 14 ore ei să aibă parte de 28 de ore. Și eu muncesc, un schimb de 12 ore pe zi, 4 zile și apoi 4 liber. Singura bucurie este atunci când îți iei 4 zile de concediu și te alegi cu 12 zile libere. În rest, cele 4 zile când lucrezi 12 ore nu exiști iar din cele 4 libere una e să îți revii și alta e să te pregătești de lucru. Și să nu îmi spuneți că la ora 10 se pune lacătul pe ușa, ora 22 poate deveni foarte ușor ora 24 sau 02 în unele zile."

"Este dureros să vezi toată ziua angajatori care susțin că le pasă de proprii angajați, dar apoi aceștia să dorească să îi țină în companie 70% din timp considerând că restul de 30% e suficient pentru familie și pentru odihnă. Acolo unde lucrez eu, oamenii lipsesc de la servici cu săptămânile inventând diverse motive, apoi sunt săptămâni în care lucrează 6 zile din 7, și așa ceva este de neacceptat. Am considerat întotdeauna că respectul este cel mai important, respectul între soț și soție sau respectul între angajat și angajator. Acestea sunt relațiile care durează cel mai mult și aduc beneficii ambelor părți. Celelalte sunt relații în care unul are de câștigat de pe seama celuilalt."

"Până la salariu, aveți grijă la programul de lucru.

Potrivit Codului muncii, un salariat nu poate lucra mai mult de 12 ore/ zi iar programul de 12 ore trebuie urmat de o perioada de repaus de cel puțin 24 de ore."

"De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o luna. Legea spune că se lucrează 40 ore pe săptămâna x 4 săptămâni = 160 ore...deci avem 50 ore suplimentare. Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 lei brut / 160 ore = 42.5 RON pentru orele legale și (dublu) 85 RON pentru cele 50 ore suplimentare vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut deci 6464 RON net."

"Ceva îmi spune că nu astea sunt salariile"

"Face non stop pizza în alea 14 ore? Poate sunt zile când face 3 pizza depinde și de pizzerie. Oricum ceva îmi spune că nu astea sunt salariile pentru pizzeri, că altfel am fi cu toții pizzeri... E plătit ca muncitor calificat sau necalificat Chiar dacă știe să facă îi trebuie diplomă nu?"

"Treaba pizzerului este să facă pizza. Comenzile vin (sau nu) în urmă unor măsuri și acțiuni întreprinse de antreprenor și/sau echipa să. Această este prima etapă a creșterii unui astfel de business. În etapă doi, comenzile vor veni în urmă bravurii pizzerului pentru că și cel mai bun program de marketing și cele mai țări promoții nu vor convinge un client să mai cumpere de la ține dacă pizza ta nu este bună. Din păcate, antreprenor = asumator de riscuri și asta presupune că în prima etapă este problema ta să aduci clienții."

"Cunosc pe cineva care la un program mai peste normă îi dădea unui bucătar-șef acum un an 7000 în mână și garsonieră unde să stea. Local cu clientela destul de multă dar nu de fițe.

Se discuta despre ceva zeci de pizza făcute pe zi că să acopere salariu. Un pizer cu un ajutor și un cuptor decent trebuie să scoată 100 de pizza pe oră altfel sunt cam pierde vara. Nu înseamnă că în 12 ore fac 1200. Mă refer că la o ora de vârf trebuie să ducă atât."

"La o medie de 50 pizza/ zi ajunge să câștige vreo 4000 de euro"

"Ca să nu îți plece: 5000 lei + 30% din vânzarea de pizza.

Așa îl motivezi să stea și să și facă treaba. Dar cu greu o să găsești un pizzar bun, mai ales unul care să și facă o napoletană."

"La o medie de 50 pizza / zi ajunge să câștige vreo 4000€. Ceva mai bine decât proprietarul.

Calcul făcut pentru 30 zile, cu un preț de 35 lei / pizza. Ca și completare, nu lua sfaturile unora care n-au nicio treaba cu Horeca."

"Cer salarii exorbitante și ATENȚIE: mulți habar nu au ce însemna o pizza de calitate.În jur de 7.000 lei cam pe acolo te duce."

"Nu am un restaurant, dar lucrez cu cca 770 de restaurante din România și interacționez inclusiv cu bucătării/pizzerii lor. Dacă ai timp să mergi să ai niște discuții amicale cu ei (cu bucătării și pizzerii) ai să descoperi că 9 din 10 consideră acest orar că fiind "aiurea", le creează frustrare și nici o suma de bani oferită în plus nu îi motivează să fie mai buni sau să dea mai mult la locul de muncă.

Cele două zile libere se pare că nu sunt bune de nimic întrucât le folosesc să-și refacă energia și forțele după cele două zile de muncă. Nu petrec timp cu familia, nu fac ceea ce le place, nu au timp de hobby-uri și în consecință, după spusele lor, nu au timp nici să cheltuie banii obținuți în plus, deci degeaba îi iau. Dacă vreți să găsiți un pizzer bun, care să facă clienții să se întoarcă după ce au gustat prima pizza, gândiți-va în loc de bani să oferiți un orar de muncă DIFERIT care să le ofere timp pentru ei înșiși și pentru familiile lor."

"În primul rând nu cred că e nevoie de 14 ore, de la 11 la 22 este timp arhisuficient și pentru pauză. Nu știu cine comandă pizza la 8 dimineață. Ce face când nu are comenzi? Păi aici se vede dacă ați făcut pizza vreodată face prepuri pentru pizza că nu pică din cer ceapă tăiată și restul de ingrediente, nici măcar la metro dacă luați la găleată tot nu sunt gata pregătite și cel mai important face aluatul pe care trebuie să îl ții la dospit 12 ore minim altfel ți se cam balonează clienții și nu mai cumpără a două oară. Un pizzer bun mai ales că e primul îți deschide afacerea sau nu...deci pune-l la probe și da-i cât poți ținând cont și de un calcul economic. Cu 3 mii lei angajezi unul care-ți coace din alea congelate."

"Pleacă de la 4.000 de început până vezi fluxul de comenzi și va faceți cât de cât cunoscuți, apoi crește l treptat, pentru că la început de drum, un salariu prea mare o să îl facă să se culce pe o ureche.

Și dacă vrei ceva bun, la angajare pune-l la o probă practică, oferă-i rețetarul și vezi nr de pizza pe care îl face și în cât timp.".

Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Schimbările legislative pot avea și beneficii pentru contribuabili. De exemplu, modificările aduse în codul muncii și în legislația din acest domeniu din ultimii ani pot avantaja angajații,...
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#angajatori, #patron, #salariu, #program , #stiri sociale