Șeful ANPC după ce a dat amenzi de peste un milion de lei în Sibiu: „Este de neimaginat cum pot exista astfel de abateri”

Miercuri, 06 Septembrie 2023, ora 17:23
6245 citiri
Șeful ANPC după ce a dat amenzi de peste un milion de lei în Sibiu: „Este de neimaginat cum pot exista astfel de abateri”
Comisarii ANPC au descoperit zeci de nereguli în Sibiu FOTO ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat miercuri, 6 septembrie, că au verificat aproape 100 de operatori economici din judeţul Sibiu, în doar două zile şi în urma controalelor au fost date amenzi în valoare de peste un milion de lei.

ANPC a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că în zilele de luni şi marţi, comisarii instituţiei au desfăşurat o amplă acţiune de control în judeţul Sibiu.

Echipele de comisari, aparţinînd structurilor teritoriale a peste 10 judeţe, au verificat, în cele două zile, 94 operatori economici.

”Situaţiile cu care ne-am confruntat la Sibiu, din păcate, arată două direcţii clar greşite. Pe deoparte, operatorii economici nu înţeleg să respecte actele normative în vigoare, pe de altă parte, colegii noştri au desfăşurat, până acum, acţiuni de control superficiale care nu au ajutat nici consumatorul, nici activitatea comercială a celui verificat. Este de neimaginat cum, în cea mai circulată zona a Sibiului, pot exista astfel de abateri cu un potenţial ridicat de pericol la siguranţa consumatorilor. Sper că acest semnal va schimba fundamental în bine activitatea colegilor noştri”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Locaţiile sancţionate cu oprire temporară a prestării de servicii au fost:

La Turn Sibiu SRL – ”La Turn”

Coffee & Beverage SRL – ”The Refresh”

BGB Service & Invest SRL - Restaurant ”Crama Sibiană”

United Cuisine SRL

Sibienii La Taifas SRL

Bama Flex SRL

Landfield Catering SRL - Restaurant ”Weidner”

Natural Autentic Design SRL - Bistro ”Naturo Healthy Food”

Alteco SRL - Vila ”Casa Weidner”

Meron Grande SRL

Mirand Catering SRL

Pampu Sebastian PFA

Palace Dumbrava SRL

Mirand Catering SRL

Pampu Sebastian PFA

Palace Dumbrava SRL

Buechercafe SRL

PFA Chiper Dorina

Bamt Group SRL

Viena Cafe SRL

Columbus Operational SRL

BLISS SRL – ”Super Mama”

Nik & Kami Invest SRL

Development SRL – ”Fisher & Wine”

Pritax invest SRL - Restaurant ”Fain”

Tinervis Group SRL

No Stres Vap SRL

Expertarom Food Ingredients SRL – ”Culinarte”

Company Consult SRL - Restaurant ”Lyra”

Juventus SRL - Restaurant ”Casa Frieda”

II Vilău Mihaela Florentina - magazin

Best Management & Development SRL - Bistro-Pescaria ”Fish & Wine”

Company Consult SRL

Principalele nereguli găsite în urma controlului au fost: utilizarea, în cadrul blocului alimentar, a unor echipamente neigienizate; comercializarea/folosirea unor legume şi fructe modificate organoleptic; comercializarea/folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; expunerea la comercializare a unor produse alimentare neetichetate.

De asemenea, alte nereguli au fost: folosirea unor cântare fără verificare metrologică; existenţa pavimentului neigienizat; depozitarea neconformă a produselor alimentare; lipsa graficului de schimb ulei, pentru baia de prăjire; lipsa informaţiilor referitoare la ingredient, cantităţile acestora şi substanţele alergene din lista meniu.

ANPC a dat în urma neregulilor amenzi în valoare de 1,25 milioane de lei. De asemenea, a oprit temporar de la comercializare produse cu abateri de informare în valoare de peste 250.000 de lei şi a oprit definitiv produse neconforme de peste 100.000 de lei.

Totodată, 33 de operatori economici au fost închişi temporar până la remedierea deficienţelor.

Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, le transmite consumatorilor că refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#anpc, #controale anpc, #amenzi ANPC , #ANPC