Anthony Blinken a anunțat când începe contraofensiva Ucrainei împotriva rușilor. ”Putin nu a reușit și nu va reuși”

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 11:23
7084 citiri
Anthony Blinken a anunțat când începe contraofensiva Ucrainei împotriva rușilor. ”Putin nu a reușit și nu va reuși”
Secretarul de stat al Statelor Unite, Anthony Blinken FOTO Twitter

Secretarul de stat al Statelor Unite, Anthony Blinken, a anunțat că urmează o mare contraofensivă a forțelor ucrainene, ce va începe în săptămânile următoare, într-un interviu acordat ediției franceze a Ouest-France.

El a menționat că poporul ucrainean este hotărât să-și elibereze teritoriile de ocupația rusă. Statele Unite, aliații și parteneri îi susțin pe deplin pe ucraineni în acest sens, a asigurat el.

"Zeci de țări din lume s-au unit pentru asta. Cum se va întâmpla acest lucru în următoarele săptămâni, de luni și mai departe, nu se știe încă. Dar aceasta este decizia ucrainenilor", a spus Blinken.

El a subliniat că principalul plan al dictatorului rus Vladimir Putin pentru Ucraina a fost deja dejucat. Kremlinul nu a reușit să absoarbă țara vecină, distrugându-i independența și identitatea.

"Ucraina a demonstrat că Putin nu a reușit și nu va reuși... Scopul principal pentru care Putin a început acest război a eșuat deja. Și acest lucru nu se va schimba", a spus secretarul de stat al SUA.

El a anunțat o contraofensivă a Forțelor de Apărare ucrainene în săptămânile următoare. Statele Unite și alți aliați o vor sprijini în această operațiune de eliberare a teritoriilor.

„Prietenii și partenerii Ucrainei din întreaga lume, inclusiv Statele Unite, au două obiective. În primul rând, să facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să recâștige teritoriile capturate de Rusia, inclusiv printr-o contraofensivă care este așteptată în următoarele săptămâni. Al doilea obiectiv este de a ajuta Ucraina, pe termen mediu și lung, să-și consolideze apărarea pentru a descuraja orice agresiune și pentru a se apăra în cazul unui nou atac”, a spus Blinken.

El nu a exclus acordurile de pace cu Moscova cu privire la Ucraina, însă, în cuvintele sale, pentru aceasta autoritățile ruse trebuie să „demonstreze disponibilitatea pentru negocieri serioase pentru a stabili o pace justă și durabilă”.

Blinken a vorbit categoric împotriva încetării focului. Acest lucru, a asigurat el, nu va duce decât la înghețarea războiului și va permite, de asemenea, Federației Ruse să întărească controlul asupra ținuturilor ucrainene ocupate. Un astfel de scenariu este inacceptabil.

„Rusia interpretează acest lucru ca fiind permisiunea de a se reorganiza, de a se odihni și de a ataca din nou, după convenția sa. Aceasta nu va fi o pace justă și de durată”, a spus secretarul de stat al SUA. El a adăugat că punctul cheie și obligatoriu al încheierii războiului va fi restabilirea de către Ucraina a integrității sale teritoriale.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#anthony blinken, #anunt, #contraofensiva ucraina, #plan , #Razboi Ucraina