Sute de blocuri din București, fără apă caldă, până la finalul lunii iulie. Unde sunt programate lucrări

Duminica, 09 Iulie 2023, ora 14:12
2360 citiri
Sute de blocuri din București, fără apă caldă, până la finalul lunii iulie. Unde sunt programate lucrări
Robinet apă FOTO Pixabay

Aproximativ 675 de blocuri din Bucureşti şi Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă săptămâna viitoare, Termoenergetica anunţând lucrări de reparare sau înlocuire a conductelor, unele dintre ele cu 50 de ani de funcţionare.

Dacă în unele cazuri, inclusiv cel al Spitalului Fundeni, furnizarea apei calde este întreruptă pentru pentru câteva zile, pentru 175 de blocuri din Sectorul 1 acest interval este de opt zile, iar 50 de blocuri din Sectorul 5 nu vor avea apă caldă în intervalul 10 - 31 iulie.

Compania precizează şi că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor, putând fi modificate în funcţie de starea în care sunt găsite conductele şi de lucrările care se impun.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A.a anunţat că începând de luni se vor efectua lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei primare, în zone din toate sectoarele Capitalei.

1. Conducta Magistralei Griviţa – CET Grozăveşti DN 700mm, în zona Şoselei Pipera şi a străzii Nicolae Caranfil din Sectorul 1. Se vor executa toate operaţiunile necesare întregirii conductelor reţelei primare de termoficare DN 700mm, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgenţă deja executate. Pentru aproximativ 175 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 06 şi 14 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1973, această porţiune de reţea având 50 de ani de funcţionare.

2. Lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta DN 600mm, în intersecţia Bulevardelor Ion Mihalache, Turda şi Mareşal Alexandru Averescu din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 15m de conductă, fără a fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

3. Magistrala 1 Sud - Conducta DN 600mm - în zona străzii Doamna Ghica şi Şoseaua Fundeni din Sectorul 2, unde se realizează lucrări de reparaţii a reţelei primare. În perioada cuprinsă între 12 şi 14 iulie va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru aproximativ 90 de blocuri şi Spitalul Fundeni. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1985, această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

4. Lucrări de reparaţii pe Magistrala 3 Sud DN 700mm, pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sectorul 3. Pentru aproximativ 25 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 şi 13 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1994, această porţiune de reţea având aproape 30 de ani de funcţionare.

5. Conducta DN 300mm, în zona străzii Reşiţa din Sectorul 4. Din cauza altor urgenţe intervenite în cursul acestei săptămâni, lucrările anunţate săptămâna trecută nu au fost executate. În cadrul acestui şantier se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 şi 15 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

6. Conducta DN 500mm, în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se continuă lucrările începute în cursul săptămânii trecute. În urma intervenţiilor efectuate şi a controlului efectuat (în galerie) pentru realizarea lucrărilor programate iniţial s-a constatat starea avansată de coroziune a reţelei şi s-a decis continuarea lucrărilor de înlocuire cu încă 150 de metri de ţeavă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 şi 31 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1984, această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

7. Continuarea lucrărilor pe tronsonul de reţea - DN 200mm, pe strada Poiana Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba în total aproximativ 120 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Această etapă este executată în perioada cuprinsă între 10 iulie şi 14 iulie 2023, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru consumatori. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

8. Conducta DN 400mm, în zona Bulevardului 1 Mai din Sectorul 6, unde se efectuează lucrările de întregire a reţelei primare de termoficare. Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 13 iulie şi 14 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1977, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.

9. Conducta DN 1000mm, în zona intersecţiei străzii Dezrobirii cu Roşia Montană din Sectorul 6, unde se efectuează lucrări de reparaţii pe Magistrala 3 Vest. Pentru aproximativ 75 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 şi 11 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1971, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.

10. Lucrări de reparaţii pe Magistrala Giuleşti – CET Griviţa, DN 300mm, pe Calea Giuleşti din Sectorul 6. Pentru aproximativ 30 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 şi 14 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1977, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.

Termoenergetica subliniază că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor şi că finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, transmite compania.

viewscnt

Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă din cauza avariei majore produsă la sistemul de termoficare. Sectoarele cel mai grav afectate
Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă din cauza avariei majore produsă la sistemul de termoficare. Sectoarele cel mai grav afectate
Furnizarea apei calde este oprită la 1.373 de imobile din Capitală, reprezentând 14% din totalul imobilelor din municipiul Bucureşti, conform datelor publicate pe site-ul Termoenergetica. De...
A început aplicarea tratamentelor împotriva ţânţarilor în București. „Nu pun în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor”
A început aplicarea tratamentelor împotriva ţânţarilor în București. „Nu pun în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan, a anunţat duminică, 28 aprilie, că a început aplicarea tratamentelor pentru ţânţari de către Compania Municipală Eco Igienizare. Tratamentele, care nu...
#apa calda Bucuresti, #apa calda oprita Bucuresti, #Bucuresti , #Bucuresti