Regatul islamic se modernizează. Peste 700.000 de oameni la cel mai important festival de muzică din Arabia Saudită

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 02:15
3031 citiri
Regatul islamic se modernizează. Peste 700.000 de oameni la cel mai important festival de muzică din Arabia Saudită
Peste jumătate de milion de oameni au participat la festivalul de muzică MDLBeast Soundstorm din Arabia Saudită/ FOTO: Twitter

Peste 700.000 de petrecăreți s-au adunat la festivalul de muzică MDLBeast Soundstorm din Arabia Saudită, au declarat autoritățile, la sfârșitul evenimentului ce a durat patru zile în deșertul regatului bogat în petrol.

Festivalul de muzică electronică nu a fost cu nimic mai prejos decât alte petreceri rave de oriunde în lume cu o singură excepţie - muzica s-a oprit pentru chemarea la rugăciune. Într-o depăşire a barierelor conservatoare, Arabia Saudită a devenit un loc mai liber aşa cum populaţia nici nu visa în urmă cu doar câţiva ani.

Femei şi bărbaţi în blugi rupţi şi bocanci au păstrat tăcerea deplină pentru momentul de rugăciune înainte de a se abandona din nou dansului şi muzicii într-o ţară care acum cinci ani avea o poliţie religioasă care patrula străzile şi amenda restaurantele unde se auzea muzică, relatează Bloomberg.

Artisti și muzicieni internaționali -- inclusiv superstarul DJ francez David Guetta -- au cântat la eveniment, în ciuda apelurilor de boicot din cauza acuzațiilor că Arabia Saudită nu respectă drepturile omului.

„Permiteţi-ne să progresăm, să ne reprezentăm aşa cum simţim ”, a spus prinţul Fahad Al Saud, membru al familiei regale, care a venit îmbrăcat într-o jachetă cu model psihedelic şi creion de ochi strălucitor.

Festivalul de muzică electronică vine în timp ce liderii saudiți depun eforturi pentru a-și schimba imaginea conservatoare și a diversifica economia, la doar câțiva ani după ce țara a ridicat interdicția privind muzica și dansul.

Scenele prilejuite de festivalul care a avut loc la periferia capitalei Riad au oferit cea mai extremă privelişte de până acum, cu femei ce au purtat de la pantaloni mulaţi la rochii până în pământ şi văluri şi bărbaţi mirosind a marijuana şi ameţiţi de alcool poticnindu-se în mulţime. Deşi Arabia Saudita interzice alcoolul şi relaţiile homosexuale, festivalul a fost o scenă pentru testarea limitelor.

„Acum totul este aici şi lumea a venit la noi, a comentat uluit Abdullah Alghamdi, în vârstă de 29 de ani, care a participat la festivalul din weekend. „Sunt atât de multe evenimente încât nici nu ştii unde să mergi”.

Scenele prilejuite de festivalul care a avut loc la periferia Riad au oferit cea mai extremă privelişte de până acum, cu femei ce au purtat de la pantaloni mulaţi la rochii până în pământ şi văluri şi bărbaţi mirosind a marijuana şi ameţiţi de alcool poticnindu-se în mulţime.Deşi Arabia Saudita interzice alcoolul şi relaţiile homosexuale, festivalul a fost o scenă pentru testarea limitelor.

Un artist fenomen va urca pe scena Untold. A fost inclus pe lista celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024
Un artist fenomen va urca pe scena Untold. A fost inclus pe lista celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024
Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți care vor urca pe scenă, între 8 și 11 august. Burna Boy, artistul fenomen al momentului,...
Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în deplasare cu Al-Okhdood, sâmbătă, în etapa a 28-a a primei ligi saudite...
#Arabia Saudita, #festival, #muzica electronica , #Arabia Saudita
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
nu inteleg acolo nu e covid in africa india china ce se mai aude