Noi dovezi dezvăluite de oamenii de știință: Descoperire de proporții biblice, amintită în Geneză VIDEO

Joi, 09 Noiembrie 2023, ora 02:20
14686 citiri
Noi dovezi dezvăluite de oamenii de știință: Descoperire de proporții biblice, amintită în Geneză VIDEO
Oamenii de știință susțin că ar fi posibil să descopere rămășițele din Arca lui Noe FOTO: NYPost

Noi cercetări efectuate de către oamenii de știință de la trei universități americane și turcești dezvăluie dovezi proaspete privind activitatea umană care datează din epoca biblică. Experții susțin că sunt tot mai aproape de descoperirea rămășițelor ce provin din Arca lui Noe, în munții din estul Turciei.

Aceasta ar putea fi o descoperire de proporții biblice. Dovezi ale probelor de rocă și sol au determinat că „materiale argiloase, materiale marine și fructe de mare” au fost prezente în zonă între anii 5500 și 3000 î.Hr., ele fiind publicate în această săptămână de Hurriyet, citat de New York Post.

Grupul „Echipa de cercetare privind Muntele Ararat și Arca lui Noe” a fost creat pentru cercetări științifice asupra ruinelor, a căror structură a fost deteriorată din cauza alunecărilor de teren, și a efectuat primul studiu în decembrie 2022.

Semnal de alarmă dat de medici. O boală gravă legată de consumul unui condiment: Care este limita admisă

Situată la mai puțin de 2 mile de granița Iran-Turcia, în districtul Doğubayazıt din Ağrı se află formațiunea Durupinar, o caracteristică geografică de 164 de metri făcută din limonit, considerată de unii a fi rămășițele pietrificate ale Arcei lui Noe.

Oamenii de știință au colectat aproape 30 de probe de rocă și sol din zona „ruinelor” și au analizat descoperirile la Universitatea Tehnică din Istanbul.

Studiul de datare a arătat că eșantioanele au o vechime între 3500 și 5000 de ani, sau din 3000 î.Hr., cel mai recent moment în care se crede că a avut loc inundația catastrofală descrisă în Biblie.

„Conform primelor constatări obținute în urma studiilor, se crede că au existat activități umane în regiune încă din perioada Calcoliticului, adică între anii 5500 și 3000 î.Hr.”, prorectorul Universității Agri Ibrahim Cecen, prof. dr. a spus Faruk Kaya.

Comoară de 20 de miliarde de dolari descoperită departe de ochii lumii: Luptă aprigă pentru a intra în posesia ei VIDEO

„Se știe că potopul profetului Noe s-a petrecut cu 5 mii de ani în urmă”, a adăugat Kayalt. Mărimea și forma formațiunii se corelează cu dimensiunile a ceea ce se spune că ar fi Arca lui Noe din Cartea Bibliei, Geneza, o „lungime de trei sute de coți, lățimea de cincizeci de coți și înălțimea de treizeci de coți”.

În lecturile Bibliei, Dumnezeu i-a poruncit lui Noe, un tată a trei copii în vârstă de 600 de ani, să construiască arca și să o umple cu câte două animale din fiecare specie, înainte de a se produce un potop global.

Situl Durupinar se află la 18 mile (29 km) sud de vârful Marelui Munte Ararat, despre care Cartea Genezei afirmă că este locul unde arca s-a oprit în luna a șaptea și în ziua a șaptesprezecea.

Textele sfinte ale celor trei religii majore monoteiste, creștinismul, iudaismul și islamul, fac toate referințe la Noe și la arcă, dar oamenii de știință nu au stabilit încă autenticitatea poveștilor.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Arca lui Noe, #arca lui noe ararat, #arca lui noe descoperita, #arca lui noe biblie, #Biblie, #descoperire biblica, #Geneza Dumnezeu , #stiri externe