Fii Student la ASE! ADMITERE iulie 2023 la Academia de Studii Economice din București

Advertorial
Vineri, 30 Iunie 2023, ora 11:21
5595 citiri
Fii Student la ASE! ADMITERE iulie 2023 la Academia de Studii Economice din București
FOTO: ase.ro

Mai este un pas până la admiterea la facultate! Vă așteptăm cu drag să deveniți candidații noștri! ASE poate fi alegerea câștigătoare pentru tine!

Atunci când îți alegi facultatea este normal să te gândești la ce oportunități de angajare ai pe viitor, și, desigur, să ții cont de prestigiul universității. Făcând alegerea corectă, vei avea șansa de a învăța foarte multe lucruri, de a te forma performant și de a avea cei mai frumoși ani ai vieții. Ai o variantă sigură aici, în România – Academia de Studii Economice din București. ASE este cea mai bună alegere pentru tine! Aici ai posibilitatea să devii un specialist competitiv, acumulând cunoștințe și experiențe de învățare și de viață studențească în țară, dar și în străinătate, prin numeroasele mobilități Erasmus pe care le oferă ASE.

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 începe în data de 7 iulie a.c. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina Admitere licență. Tot aici, candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât din timp pot afla ce discipline se studiază și care este conținutul acestora la fiecare program universitar de licență în parte. Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licență, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvență și 10 programe la distanță și cu frecvență redusă. De asemenea, pe pagina de Admitere, candidații pot afla detalii în legătură cu perspectivele de angajare dobândite la absolvirea programelor de licență oferite de ASE.

Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi - peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat.

Concursul de admitere iulie 2023 constă în:

eseul motivațional

• testul de competență lingvistică, susținut doar de către candidații care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau pentru programul Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);

• media generală de admitere, ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) și media anilor de studii liceale (30%).

Înscrierile au loc în perioada 7 – 14 iulie a.c., prin încărcarea documentelor de concurs pe platforma ASE. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiți de plata taxei de înscriere).

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată și educație, bine poziționată la nivel internațional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2023, și este singura universitate din țară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial.

Angajatorii apreciază foarte mult studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur – o confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Pentru a afla în ce condiții ar urma să învețe și să locuiască (în cazul celor care vor sta la cămin) în perioada studenției, candidații interesați pot vizita campusul ASE, accesând modernul tur virtual al ASE, care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

De la 1 iulie va funcționa cunoscutul Call Center Info Admitere la care 15 studenți și consilieri de marketing și comunicare vor răspunde întrebărilor candidaților imediat ce aceștia vor încheia examenele de bacalaureat. Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2023, Facebook, Instagram, adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319 19 00/01, interior 360, 306. În fiecare vineri de la ora 17.00 sunt organizate sesiuni pe zoom cu elevi interesați de programele universitare de licență ale universității noastre. Studenți ASE răspund la întrebări atât la aceste întâlniri, cât și pe grupul de facebook Admitere 2023, special creat pentru a contribui la orientarea candidaților intersați de alegerea domeniilor de studiu, în cunoștință de cauză.

La 110 ani de excelență academică, ASE are o comunitate puternică cu peste 25 000 de membri, într-o permanentă adaptare la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu standardele mediului de afaceri. ASE este liderul învățământului superior economic din România, unde cu siguranță poți găsi multe oportunități pentru a avea o carieră de succes în viață!

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#ASE, #admitere ASE, #ASE Bucuresti , #universitati