Asistenta care a ucis șapte bebeluși a fost condamnată. ”O campanie crudă, calculată și cinică de crimă”

Luni, 21 August 2023, ora 17:19
2315 citiri
Asistenta care a ucis șapte bebeluși a fost condamnată. ”O campanie crudă, calculată și cinică de crimă”
Asistenta britanică Lucy Letby a ucis șapte bebeluși și a încercat să ucidă alți șase FOTO Twitter

Asistentă medicală britanică acuzată că a ucis șapte bebeluși a fost condamnată luni, 21 august, la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată, conform CNN.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este a treia femeie din Marea Britanie care primește un astfel de verdict. Conform deciziei Manchester Crown Court, din nordul Angliei, fosta asistentă nu va fi eliberată niciodată.

Ea a fost găsită vinovată vineri de un juriu pentru uciderea a șapte bebeluși și tentativa de omor a altor șase la spitalul din Marea Britanie unde lucra. Cazul asistentei a îngrozit țara și a făcut din ea cel mai prolific ucigaș în serie de copii din ultima vreme.

Letby a refuzat să apară în instanță, determinând apeluri pentru modificarea legilor, astfel încât inculpații să fie prezenți la audierile de sentință.

Explicând de ce a decis că Letby trebuie să-și petreacă restul vieții în închisoare, judecătorul James Goss a spus: „Aceasta a fost o campanie crudă, calculată și cinică de crimă de copii, care a implicat cei mai mici și mai vulnerabili dintre copii”.

Judecătorul s-a adresat lui Letby de parcă ar fi fost în instanță în timpul pronunțării sentinței. El a ordonat ca observațiile sale și declarațiile de impact ale victimelor citite în instanță să fie transmise criminalei în serie.

„A existat o rău-voință profundă la granița cu sadismul. Pe parcursul acestui proces, ați negat cu răceală orice responsabilitate pentru greșeala dvs. Nu ai remuşcări. Nu există factori de atenuare”, a spus el.

Prim-ministrul Rishi Sunak a condamnat-o luni pe Letby pentru că nu s-a prezentat în instanță. „Cred că este laș faptul că oamenii care comit astfel de crime îngrozitoare nu își înfruntă victimele și nu aud direct impactul pe care crimele lor l-au avut asupra lor și asupra familiilor lor și asupra celor dragi”, a spus acesta, conform PA Media.

„Ne uităm și am încercat să schimbăm legea pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă și că este ceva pe care îl vom prezenta în timp util”, a adăugat premierul.

Asistenta britanică, care a scris pe un bilet că este "rea", a fost găsită vinovată de uciderea intenţionată a şapte nou-născuţi şi de încercarea de a ucide alţi şase în unitatea neonatală a unui spital din nord-vestul Angliei unde lucra.

Letby a fost condamnată pentru uciderea a şapte bebeluşi, cinci băieţi şi două fetiţe, la spitalul Countess of Chester şi pentru că a atacat alţi nou-născuţi, adesea în timp ce lucra în ture de noapte, în 2015 şi 2016.

Juriul a aflat că aceasta şi-a omorât unele dintre victime prin injectarea de insulină, iar altele au fost injectate cu aer sau hrănite forţat cu lapte, uneori decesul survenind după mai multe astfel de atacuri.

"I-am omorât intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei", a mărturisit Lucy Letby într-un bilet scris de mână găsit de poliţiştii care i-au percheziţionat casa după ce a fost arestată. "Sunt o persoană îngrozitor de rea", a scris ea. "SUNT REA, EU AM FĂCUT ASTA", a repetat ea scriind cu majuscule.

Printre victimele sale se numără doi dintre fraţii tripleți identici, ucişi la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puţin de 1 kg şi care a fost injectat mortal cu aer, precum şi o fetiţă născută prematur cu 10 săptămâni, ucisă la a patra încercare. În unele cazuri le-a rupt diafragmele victimelor şi, într-un caz, a împins un tub pe gâtul unui copil.

"Lucy Letby trebuia să protejeze unii dintre cei mai vulnerabili bebeluşi. Cei care lucrau alături de ea nu ştiau că în mijlocul lor se afla o criminală", a declarat Pascale Jones, procuror principal al Procuraturii Coroanei (Crown Prosecution Service). "A făcut tot posibilul pentru a-şi ascunde crimele, variind modalităţile prin care a făcut rău în mod repetat bebeluşilor aflaţi în grija ei", a arătat procurorul.

Ea a fost declarată vinovată de uciderea "persistentă, calculată şi cu sânge rece" a bebeluşilor prematuri din unitatea în care lucra.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#asistenta ucigasa, #asistenta britanica, #bebelusi ucisi, #Marea Britanie , #stiri internationale