Seful interimar de la Giulesti, implicat intr-un caz de malpraxis

Miercuri, 18 August 2010, ora 22:28
5118 citiri
Seful interimar de la Giulesti, implicat intr-un caz de malpraxis

Victoria Nicolau, directorul interimar numit miercuri la maternitatea Giulesti, a fost unul dintre medicii acuzati de malpraxis in cazul Natalia Ionescu, ce a murit in urma cu trei ani in acelasi spital, dupa ce a fost supusa unei cezariene.

In acelasi timp, Cseke Attila, ministrul Sanatatii, sustine ca responsabilitatea pentru problemele de la maternitatea spitalului Giulesti revine Primariei Generale, in conditiile in care spitalul era descentralizat de doi ani.

"Acest spital nu este in subordinea Minsisterului Sanatatii de doi ani de zile, este in subordinea primariei generale, din punct de vedere administrativ, al procedurilor, raspunderea apartine Primariei Bucuresti si din acest punct de vedere nu este raspunzator Ministerul Sanatatii", a declarat Attila Cseke, la Realitatea TV.

Imagini de groaza din maternitatea Giulesti, dupa incendiu

Incendiu la maternitatea Giulesti: vezi ce a declarat asistenta

Cseke a adaugat ca Ministerul nu este raspunzator, in special in conditiile in care, in acest caz, nu a fost o problema de lipsa de aparatura medicala sau medicamente.

"De lipsa de personal, cu siguranta despre asta putem sa discutam, insa pe partea Sanatatii o raspundere directa chiar si indirecta nu putea fi stabilita", a spus ministrul Sanatatii.

Incendiu la Maternitatea Giulesti - explicatii oficiale

Guvernul, vinovat de lipsa de personal din spitale

Cseke Attila a declarat ca a cerut, in Guvern, deblocarea posturilor din Sanatate, insa ca nu a reusit sa faca acest lucru.

"Despre deblocare eu vorbesc de destul de mult timp si in coalitie si in Guvern, n-as vrea sa spun ca Ministerul Sanatatii se derogheaza de acest lucru, insa in spital responsabilitatea si atributiile revin Primariei Generale Bucuresti", a declarat Cseke Attila.

Contactat de Realitatea TV, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat ca singura autoritate abilitata sa deblocheze posturile din Santate este Guvernul, si ca cererile pe aceasta tema raman fara raspuns.

"Daca imi statea in putere sa le deblochez, le deblocam. (...) Sta in puterea Guvernului si fiecare Guvern de 20 de ani a procedat la fel: in fiecare an posturile erau blocate si se dadea drumul cu taraita in asa fel incat sa poti sa acoperi, la sfarsitul anului, doar o treime din necesarul pe care trebuie sa il ai in spital pentru supraveghere", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul a precizat ca derogarea Sanatatii de la prevederea potrivit careia autoritatile nu pot angaja alte persoane decat daca disponibilizeaza inca sapte este ceruta de doi ani, insa nu s-a primit niciun raspuns.

Directorul interimar de la Giulesti a lasat o gravida sa sangereze 12 ore

Oprescu a adaugat ca a numit-o pe medicul Victoria Nicolau director interimar la maternitatea Giulesti, dupa ce conducerea spitalului a fost suspendata. Oprescu a precizat ca o cunoaste pe Victoria Nicolau si ca este un medic bun, cu realizari profesionale bune.

Sefii maternitatii Giulesti, suspendati din functii de Oprescu

Aceasta este insa medicul implicat in cazul decesului Nataliei Ionescu, sotia unui jurnalist de la Romania Libera, care a murit, cu zile, la spitalul din Giulesti.

Se pare ca femeia a fost ignorata timp de 12 ore, in maternitate, in care a sangerat, fara sa i se faca vreo transfuzie, dupa care a fost pusa de doctorul Victoria Nicolau sa urce singura pe scari doua etaje, pana la Terapie Intensiva.

Nemonitorizata la Terapie Intenstiva si fara nici o transfuzie, cu toata pierderea de sange, tanara mama a facut un soc hemoragic, iar dupa trei infarcte a decedat in seara zilei in care a nascut.

Ministrul Sanatatii cere demiterea conducerii Maternitatii Giulesti

Patru cadre medicale au fost acuzate de culpa medicala in cazul Natalia Ionescu: dr. Cezara Bucur - medicul curant care a asistat-o la nastere pe Natalia, dr. Monica Dumitrascu - anestezist, dr. Carmen Georgescu - medicul de garda si Victoria Nicolau - sefa Sectiei Terapie Intensiva.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Cseke Attila, #Cseke responsabilitate primarie, #Cseke maternitate Giulesti , #stiri Attila Cseke