UPDATE Catastrofă la granița Ucrainei: Un avion militar rusesc cu 63 de persoane la bord a fost doborât în regiunea Belgorod. Ce pretinde propaganda rusă VIDEO FOTO

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 11:57
27308 citiri
UPDATE Catastrofă la granița Ucrainei: Un avion militar rusesc cu 63 de persoane la bord a fost doborât în regiunea Belgorod. Ce pretinde propaganda rusă VIDEO FOTO
Avion rusesc de transport militar Il-76 FOTO Telegram

Un avion rusesc de transport militar Il-76 s-a prăbușit în regiunea Belgorod din Federația Rusă, situată la granița cu Ucraina.

UPDATE 12.50 Presa rusă, citând Ministerul Apărării al Federației Ruse, susține că la bordul avionului IL-76 care s-a prăbușit în regiunea Belgorod se aflau prizonieri ucraineni ce urmau să fie schimbați cu prizonieri ruși. Presa ucraineană sugerează că informațiile dintr-o țară agresoare pot fi o provocare. Astfel, declarația Ministerului rus al Apărării poate fi o încercare de a acuza Ucraina că ar fi doborât un avion cu prizonieri ucraineni, precum și de a se proteja de faptul că Ucraina nu va ataca în viitor navele de război inamice ale Federației Ruse.

Astfel, imediat după prăbușirea avionului, propagandistul rus Fighterbomber, specializat în aviație militară, a raportat că avionul IL-76 ar fi transportat prizonieri pentru schimb. Cu toate acestea, postarea a fost ștearsă rapid, sugerând că declarația e falsă.

În plus, alte canale rusești Telegram au raportat și alte cifre despre numărul de prizonieri de război care se presupune că se aflau la bord. Într-o publicație au fost 63, iar în alta - 65.

UPDATE 12.13 Aeronava militară rusă Il-76, care s-a prăbușit în regiunea Belgorod din Federația Rusă, a fost doborâtă de militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează publicația Ukrayinska Pravda de pe canalul său de Telegram, citând propria sursă din Ministerul Ucrainean al Apărării. În plus, jurnaliștii UP susțin că au fost informați de către Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei că acest avion transporta muniție pentru sistemele de rachete S-300, pe care ocupanții ruși le trag în mod regulat în Harkov și în alte orașe din această regiune de graniță. Să adăugăm că jurnaliștii ucraineni notează că în videoclipul complet al prăbușirii Il-76, puteți vedea o dâră de fum pe cer, „asemănătoare cu cea rămasă după explozia unei rachete antiaeriene”.

Știrea inițială:

Paginile publice rusești distribuie un videoclip cu un avion în flăcări ce se prăbușește și explodează la sol.

Înainte de acest incident, fusese declarată o alertă aeriană în regiune din cauza amenințării cu rachete.

Potrivit presei, la bordul aeronavei ar putea fi 63 de persoane. Surse mass-media ucrainene susțin că avionul transporta rachete pentru sistemele S-300 care sunt trase în regiunea Harkov.

Epava avionului IL-76

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viacheslav Gladkov, a declarat că salvatorii și o echipă de investigație a poliției lucrează la fața locului. Cu toate acestea, el nu oferă încă detalii.

"Un eveniment în raionul Korochan. O echipă de investigații și angajați ai Ministerului Situațiilor de Urgență lucrează în prezent la fața locului. Mi-am schimbat programul de lucru și am plecat în raion. Toate detaliile mai târziu", a scris Gladkov.

Amintim că la 14 ianuarie, Forțele de Apărare ucrainene au lovit două avioane ale Forțelor Aerospațiale Ruse deasupra Mării Azov, este vorbna despre A-50 AWACS și Il-22M.

Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de pe front s-a "deteriorat" şi trupele ruse au înregistrat "succese tactice" în...
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
#avion militar prabusit, #Rusia, #belgorod, #granita ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina