Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 23:36
6063 citiri
Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”
Avionul, un loc plin de germeni FOTO Unsplash

Avioanele transportă până la 350 de pasageri, drept urmare germenii și murdăria își vor găsi inevitabil loc la bord.

Îmbarcarea și debarcarea constantă a pasagerilor, escalele, zborurile lungi, toate acestea duc inevitabil la un spațiu care nu este întocmai curat precum o sală de operație.

Ei bine, există zece locuri cotate ca fiind cele mai murdare din avion, ”alarmant de dezgustătoare, ce ar trebui evitate cu orice preț”, potrivit site-ului de specialitate thetravel.com.

Dacă ar trebui să ghiciți care este cel mai murdar loc dintr-un avion, probabil că mulți s-ar gândi la toalete. Ei bine, nu este adevărat deoarece toaletele sunt curățate des.

Pe primul loc sunt măsuțele rabatabile, tocmai cele pe care pasagerii își pun mâncarea sau obiectele personale pe care le folosesc cel mai des și doresc să le aibă la îndemână. Un studiu realizat de TravelMath a arătat că pe acest loc specific sunt de opt ori mai mulți germeni decât în toaletele avioanelor.

Pe locul doi sunt orificiile de aerisire. De câte ori nu pun pasagerii mâna pe ele, încercând să pornească aerul condiționat, în timpul zecilor de mii se zboruri ce au loc doar vara? Ei bine, cu siguranță nu sunt curățate atât de des.

Mai apoi urmează cataramele pentru centura de siguranță. Dacă pe primele două le-am putea evita, centura de siguranță este obligatorie. Tocmai din acest motiv sunt pline de germeni, sunt atinse de absolut fiecare pasager care s-a așezat pe locul respectiv.

Tetierele scaunelor sunt următoarele, de care nu ne atingem doar fața și părul. Mii de mâini le-au atins în timp ce oamenii s-au sprijinit de ele, în timp ce își făceau loc pe culoar, către locul lor.

Păturile sunt următoarele, cele furnizate de companiile aeriene, care sigur că sunt utile, mai ales în cazul unui zbor lung. Pe de altă parte, a fost spălată doar dacă vă este adusă sigilată. În caz contrar, a mai încălzit și alți pasageri înainte.

Buzunarele spătarelor scaunelor: coji de banane, firimituri, șervețele, mâncare pentru copii, toate au trecut prin acest mic compartiment. Este un spațiu trecut atât de des cu vederea când vine vorba de curățenie, încât ar trebui să nu băgați mâna cu încredere, riscați să dați de ceva lipicios, sfărâmat, umed sau ascuțit.

Abia acum urmează și toaletele, mai exact butonul de tras apa. Sigur, acest lucru este inevitabil. Potrivit Wall Street Journal, toaletele avioanelor sunt dezinfectate și spălate după zborurile lungi, însă acest lucru nu le face impecabile.

Anumite avioane sunt dotate cu ecrane tactile, astfel încât pasagerii să își ocupe timpul. Evident, fiind tactile, sunt atinse cu degetele murdare, transpirate, pline de germeni, de toți pasagerii, drept urmare ar fi o idee bună să le ștergeți înainte de a le folosi.

Cafea și Ceai. Deși pare ciudat, iar o băutură caldă în avion e mai mult decât binevenită, apa care este folosită pentru prepararea cafelei și ceaiului în avion trece prin rezervoare și țevi care sunt curățate rar sau mai deloc.

Încuietoarea ușii toaletei este ultima pe listă. Pe lângă argumentele deja menționate anterior privind baia, nu toți oamenii se spală pe mâini, drept urmare se găsesc germeni din plin pe încuietoare.

Citește și:
Zeci de români, blocați în Amman. Avionul Tarom plecat să-i aducă acasă n-a ajuns în Iordania. "Vor să ne dea afară din aeroport" VIDEO
Zeci de români, blocați în Amman. Avionul Tarom plecat să-i aducă acasă n-a ajuns în Iordania. "Vor să ne dea afară din aeroport" VIDEO
O aeronavă a companiei de stat Tarom care efectua miercuri, 7 decembrie, un zbor pe ruta Bucureşti - Amman (Iordania), a aterizat pe Aeroportul din Larnaca (Cipru), din cauza condiţiilor...
Un MiG al Forțelor Aeriene din Croația, prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cei doi piloți sunt căutați de autorități
Un MiG al Forțelor Aeriene din Croația, prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cei doi piloți sunt căutați de autorități
Un avion de tip MiG aparţinând Forţelor Aeriene croate s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament, iar cei doi piloţi care se aflau la bord erau căutaţi, anunţă Ministerul...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, mai există pasageri care să-și fi uitat șervețelele antibacte