Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 23:36
6413 citiri
Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”
Avionul, un loc plin de germeni FOTO Unsplash

Avioanele transportă până la 350 de pasageri, drept urmare germenii și murdăria își vor găsi inevitabil loc la bord.

Îmbarcarea și debarcarea constantă a pasagerilor, escalele, zborurile lungi, toate acestea duc inevitabil la un spațiu care nu este întocmai curat precum o sală de operație.

Ei bine, există zece locuri cotate ca fiind cele mai murdare din avion, ”alarmant de dezgustătoare, ce ar trebui evitate cu orice preț”, potrivit site-ului de specialitate thetravel.com.

Dacă ar trebui să ghiciți care este cel mai murdar loc dintr-un avion, probabil că mulți s-ar gândi la toalete. Ei bine, nu este adevărat deoarece toaletele sunt curățate des.

Pe primul loc sunt măsuțele rabatabile, tocmai cele pe care pasagerii își pun mâncarea sau obiectele personale pe care le folosesc cel mai des și doresc să le aibă la îndemână. Un studiu realizat de TravelMath a arătat că pe acest loc specific sunt de opt ori mai mulți germeni decât în toaletele avioanelor.

Pe locul doi sunt orificiile de aerisire. De câte ori nu pun pasagerii mâna pe ele, încercând să pornească aerul condiționat, în timpul zecilor de mii se zboruri ce au loc doar vara? Ei bine, cu siguranță nu sunt curățate atât de des.

Mai apoi urmează cataramele pentru centura de siguranță. Dacă pe primele două le-am putea evita, centura de siguranță este obligatorie. Tocmai din acest motiv sunt pline de germeni, sunt atinse de absolut fiecare pasager care s-a așezat pe locul respectiv.

Tetierele scaunelor sunt următoarele, de care nu ne atingem doar fața și părul. Mii de mâini le-au atins în timp ce oamenii s-au sprijinit de ele, în timp ce își făceau loc pe culoar, către locul lor.

Păturile sunt următoarele, cele furnizate de companiile aeriene, care sigur că sunt utile, mai ales în cazul unui zbor lung. Pe de altă parte, a fost spălată doar dacă vă este adusă sigilată. În caz contrar, a mai încălzit și alți pasageri înainte.

Buzunarele spătarelor scaunelor: coji de banane, firimituri, șervețele, mâncare pentru copii, toate au trecut prin acest mic compartiment. Este un spațiu trecut atât de des cu vederea când vine vorba de curățenie, încât ar trebui să nu băgați mâna cu încredere, riscați să dați de ceva lipicios, sfărâmat, umed sau ascuțit.

Abia acum urmează și toaletele, mai exact butonul de tras apa. Sigur, acest lucru este inevitabil. Potrivit Wall Street Journal, toaletele avioanelor sunt dezinfectate și spălate după zborurile lungi, însă acest lucru nu le face impecabile.

Anumite avioane sunt dotate cu ecrane tactile, astfel încât pasagerii să își ocupe timpul. Evident, fiind tactile, sunt atinse cu degetele murdare, transpirate, pline de germeni, de toți pasagerii, drept urmare ar fi o idee bună să le ștergeți înainte de a le folosi.

Cafea și Ceai. Deși pare ciudat, iar o băutură caldă în avion e mai mult decât binevenită, apa care este folosită pentru prepararea cafelei și ceaiului în avion trece prin rezervoare și țevi care sunt curățate rar sau mai deloc.

Încuietoarea ușii toaletei este ultima pe listă. Pe lângă argumentele deja menționate anterior privind baia, nu toți oamenii se spală pe mâini, drept urmare se găsesc germeni din plin pe încuietoare.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#avion, #murdarie, #germeni, #loc murdar avion , #stiri sociale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, mai există pasageri care să-și fi uitat șervețelele antibacte