O țară neutră îi închide ușa lui Putin: Rușii au primit o veste groaznică privind conturile bancare

Joi, 27 Iulie 2023, ora 01:14
5981 citiri
O țară neutră îi închide ușa lui Putin: Rușii au primit o veste groaznică privind conturile bancare
Banca Julius Baer din Elveția nu va mai lucra cu clienții din Rusia FOTO: Finews

După invadarea Ucrainei de către armata lui Putin în urmă cu peste 17 luni, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei pentru a-i diminua capacitatea de război. Acum, o bancă dintr-o țară neutră din Europa, Elveția, Julius Baer a anunțat că îi închide ușa lui Putin, încheind toate afacerile cu clienții din Rusia.

Banca privată elvețiană Julius Baer le-a transmis marți, 25 iulie 2023, clienților din Rusia că până cel târziu la data de 31 decembrie 2023, va înceta activitatea cu ei, potrivit Daily Mail.

În același timp, banca Julius Baer i-a anunțat pe clienții din Rusia că activitățile de gestionare a averii, cum ar fi mandatele de gestionare a investițiilor, contractele de credit și ale cardurilor de credit, vor fi încheiate până la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Documente secrete declasificate privind asasinarea lui John F Kennedy: CIA dezvăluie dovezi despre OZN-uri

Mișcarea vine în timp ce băncile elvețiene, hub-uri pentru bogăția offshore, au intrat în vizorul autorităților, care au folosit sancțiuni, înghețarea activelor și anchete penale pentru a face presiuni asupra elitei bogate a Rusiei și pentru a reduce sprijinul pentru președintele Vladimir Putin.

În martie, Bloomberg a raportat că cele mai mari două bănci ale Elveției la acea vreme - Credit Suisse și UBS - au fost examinate în cadrul unei anchete de către Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) pentru a stabili dacă profesioniștii financiari i-au ajutat pe oligarhii ruși să evite sancțiunile.

Credit Suisse a fost preluat de UBS, făcându-l banca Julius Baer al doilea ca mărime dintre creditorii listați din Elveția.

Un fost ofițer britanic: NATO va zdrobi armata lui Putin și războiul se va termina în 2 săptămâni

Într-o abatere de la neutralitatea sa tradițională, Elveția a adoptat, în martie 2022, sancțiunile pe care Uniunea Europeană (UE) le-a impus oamenilor și companiilor ruși și să le înghețe activele pentru a pedepsi invazia Ucrainei. De atunci, a continuat să extindă sancțiunile în conformitate cu măsurile UE.

Începând cu 25 noiembrie 2022, Elveția înghețase aproximativ 7,5 miliarde de franci elvețieni (8,63 miliarde de dolari) în active financiare aferente, a declarat agenția care supraveghează sancțiunile în decembrie, față de aproximativ 46,1 miliarde de franci în depozite existente deținute de cetățenii ruși și persoanele cu domiciliul rus.

În martie 2022, Julius Baer a declarat că întrerupe orice afacere nouă cu rușii bogați, deoarece creditorii europeni depuneau eforturi pentru a-și limita expunerea la elita Rusiei.

Europa presează o bancă vestică prezentă în Rusia, dar și în România: Nu mai fentați sancțiunile, părăsiți Moscova
Europa presează o bancă vestică prezentă în Rusia, dar și în România: Nu mai fentați sancțiunile, părăsiți Moscova
După începerea invaziei lui Putin din Ucraina, țările occidentale au impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum Parlamentul...
Ruptură între Putin și o țară neutră din Europa: Rusia pierde bogățiile ascunse de mult timp
Ruptură între Putin și o țară neutră din Europa: Rusia pierde bogățiile ascunse de mult timp
După declanșarea războiului din Ucraina, multe state au impus pachete de sancțiuni împotriva Kremlinului pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum, se produce o ruptură dramatică între...
#banca Elvetia, #banca elvetiana, #Julius Baer, #banci Elvetia, #Elvetia, #Elvetia Rusia, #sanctiuni Rusia, #sanctiuni Rusia UE , #Rusia