Drama unei românce nevoite să își alunge fiul alcoolic de acasă: „Bea și 12 litri de bere într-o zi”

Duminica, 24 Septembrie 2023, ora 03:04
11419 citiri
Drama unei românce nevoite să își alunge fiul alcoolic de acasă: „Bea și 12 litri de bere într-o zi”
Bărbatul are 35 de ani, este divorțat și nu recunoaște problemele cu alcoolul Pixabay

O pensionară din județul Covasna și-a dat în judecată propriul fiu, cerând emiterea unui ordin de protecție. Femeia a ajuns în culmea disperării după ce fiul său, divorțat și alcoolic, a ajuns să trăiască din pensia ei și face scandal când nu primește bani. În proces, femeia a arătat că fiul ei a ajuns să consume chiar și 12 litri de bere într-o zi.

Prin procesul deschis la Judecătoria Sfântu Gheorghe, femeia a cerut emiterea unui ordin de protecţie cu următoarele măsuri: evacuarea temporară din locuință și păstrarea unei distanţe minime de 100 m, inclusiv față de casa părintească, aflată într-o altă localitate.

Bătrâna a arătat că locuiește cu fiul său de când bărbatul a divorțat de soția sa, cu care are un copil. Femeia a arătat că în 12 septembrie 2023, fiind zi de pensie, fiul său i-a cerut 200 lei pentru a consuma alcool. Reclamanta a mai arătat că fiul ei consumă zilnic alcool, fiind situații în care „bea și 12 litri de bere într-o zi”.

Femeia a arătat că ultima dată când a luat pensia și a refuzat să îi dea fiului său bani, acesta „a făcut scandal, a trântit lucruri prin casă, strigând în casă, răsuna tot blocul, pentru a o determina să-i dea această sumă”. Femeia a mai arătat că fiul ei „îi ia cardul pe care i se virează pensia, o bruschează, o împinge fiind nevoită să se târască pentru a se feri pentru a nu fi lovită, o înjură”.

Victima a mai arătat că de multe ori se închide în cameră de frică, iar „vecinii nu pot dormi fiind deranjaţi”. Pentru că sunt persoane în vârstă și le este frică, nu intervin, însă, în niciun fel. Femeia a mai spus că atunci când bea, fiul ei „îşi pierde chiar controlul sfincterelor, înjură, loveşte pereţii cu pumnul, strigă numele vecinilor și toate aceste manifestări durează de mai mult timp”.

În instanță, atunci când s-a judecat ordinul de protecție, femeia a povestit că în data de 12 septembrie 2023, știind că e zi de pensie, fiul său a trimis-o din oră în oră la bancomat să vadă dacă au intrat banii.

Când a spus că nu sunt banii pe card, a spus că este o mincinoasă şi să-i dea cardul să scoate el banii. Disperată, femeia a spus că bărbatul în vârstă de 35 de ani nu lucrează, mănâncă la ea, locuieşte la ea, dar nu participă la cheltuieli de întreţinere. Femeia a mai spus că fiul ei „a fost căsătorit, iar soţia lucra trei schimburi și el stătea acasă, dormea, iar când soția se întorcea acasă lua banii de la ea”.

„Dacă bea noaptea doarme ziua şi invers, bea acasă. Nu este înscris la vreun medic, nu urmează un tratament”, a mai arătat femeia, care spune că i-a spus fiului său să meargă la medic, dar acesta „a spus că el nu merge şi că ea are nevoie de medic”. Femeia, care a mai sesizat în trecut Poliția, a spus că în aceste condiții „nu poate să stea în linişte, simte că o afectează, nu vede oamenii pe stradă și este zăpăcită de acest băiat”. „Nu mai rezist, nu mai pot. Au cerut şi vecinii să rezolvă problema, întrucât sunt deranjaţi de zgomot, când ţipă şi urlă”, a mai reclamat femeia.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a admis cererea și a dispus evacuarea temporară a bărbatului, obligându-l să păstreze o distanță de 100 de metri de mama sa și de casa acesteia pentru o perioadă de șase luni.

„Obligă pe pârât să se prezinte pentru evaluare de specialitate, în caz afirmativ, să urmeze consiliere psihologică, psihoterapie şi să efectueze tratamentul medical prescris de Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristóf – Secţia de Psihiatrie Adulţi, pe perioada indicată şi conform prescripţiei medicale de specialitate. Obligă pe pârât să dea informaţii organelor de poliţie cu privire la adresa locuinţei în care va putea fi găsit, după evacuare”, se mai arată în sentința Judecătoriei Sfântu-Gheorghe.

„Pe fondul consumului de alcool, zilnic, pârâtul se comportă agresiv în locuinţă, un apartament într-un bloc în care, de principiu locuiesc persoane în vârstă, care sunt deranjate, dar şi speriate de comportamentul violent al pârâtului, care nu îşi recunoaşte adicţia privind consumul de alcool şi refuză să se prezinte la medic pentru a beneficia de un tratament de specialitate”, se arată în sentința de emitere a ordinului de protecție.

Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este "alarmant", potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a...
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
Campioana olimpică la tenis Belinda Bencic, în vârstă de 27 de ani, a devenit mamă. Sportiva elveţiană a adus pe lume, marţi, o fetiţă care se numeşte Bella. Bencic are de câţiva...
#barbat, #alcool, #mama, #evacuare, #alcoolism , #justitie