Basescu a decorat mai multe institutii din Muntenegru pentru salvarea romanilor

Luni, 26 August 2013, ora 20:34
883 citiri
Basescu a decorat mai multe institutii din Muntenegru pentru salvarea romanilor
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a decorat, sambata, mai multe institutii muntenegrene, pentru ajutorul pe care l-au acordat turistilor romani implicati in tragicul accident de autocar din 23 iunie, in urma caruia 18 persoane au murit, iar sapte au fost ranite.

Traian Basescu a semnat sambata numeroare decrete de decorare a institutiilor muntenegrene, printre care si a Serviciului Montan de Salvare din Muntenegru, se arata pe site-ul oficial presidency.ro.

Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Basescu a trimis condoleante (Video)

"Astfel, in semn de apreciere si respect, pentru profesionalismul, simtul datoriei si compasiunea de care au dat dovada, pentru ajutorul acordat cetatenilor romani victime ale accidentului din data de 23 iunie 2013 petrecut in Canionul Moraca din Muntenegru, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a conferit a Ordinul National pentru Merit - in grad de Ofiter Serviciului Montan de Salvare (Salvamont) din Muntenegru", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

De asemenea, "in semn de recunostinta si respect pentru locuitorii din Kolasin, pentru solidaritatea umana, curajul si daruirea de care au dat dovada, ajutand la limitarea efectelor tragediei cetatenilor romani", Traian Basescu a conferit Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler Municipalitatii din Kolasin.

Cu aceeasi distinctie au fost decorate Serviciul de Protectia Populatiei (unitatea de pompieri civili), dar si Centrul de Securitate din orasul Kolasin.

Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler a fost primit de Municipalitatea din orasul Podgorica, iar cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter a fost decorat de Serviciul de Protectia Populatiei (unitatea de pompieri civili) din Podgorica.

Tragedia din Muntenegru: Procurorii au stabilit cauza accidentului

Presedintele a conferit aceeasi distinctie Unitatii Speciale de Elicoptere, Unitatii de Politie, Unitatii Speciale Antitero, Centrului de Securitate, Centrului Operativ de Comunicatii din Podgorica.

De asemenea, presedintele a conferit Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Comandor Centrului Clinic din Podgorica, iar medicul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" in grad de Comandor, "in semn de inalta apreciere pentru profesionalismul si abnegatia dovedite in actul medical, pentru modul exemplar in care a actionat la salvarea cetatenilor romani".

Un autocar in care se aflau 47 de pasageri s-a prabusit, pe 23 iunie, intr-o prapastie de 40 de metri din Muntenegru. Soferul a pierdut controlul volanului la iesirea dintr-un tunel, a rupt balustrada de la marginea soselei si s-a prabusit, 18 persoane murind, iar sapte fiind ranite. Doua avioane militare au transportat victimele tragediei in Romania.

D.T.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Traian Basescu decoratii Muntenegru, #Traian Basescu accident Muntenegru, #Traian Basescu romani Muntenegru , #presedinte