BBC anunță că va renunța la "Top Gear". Emisiunea despre mașini nu va mai reveni pe micile ecrane

Marti, 21 Noiembrie 2023, ora 18:31
2636 citiri
BBC anunță că va renunța la "Top Gear". Emisiunea despre mașini nu va mai reveni pe micile ecrane
BBC anunță că va renunța la ediția britanică "Top Gear" FOTO X

Versiunea britanică a popularei emisiuni despre maşini "Top Gear" nu va reveni pe micile ecrane în viitorul imediat, a anunţat grupul BBC, după accidentul din decembrie, în urma căruia prezentatorul Andrew "Freddie" Flintoff a suferit răni grave, informează Reuters.

BBC a anunţat în martie că a decis să oprească producţia serialului după acel accident, care s-a produs în timpul unor filmări.

Marţi, grupul media a făcut următoarele precizări: "Ţinând cont de circumstanţele excepţionale, BBC a decis să renunţe la ediţia britanică (a emisiunii "Top Gear") pentru viitorul imediat... Ştim că anularea show-ului va fi o veste dezamăgitoare pentru fani, dar este lucrul corect care trebuie făcut".

"Toate celelalte activităţi 'Top Gear' rămân neafectate de această pauză, inclusiv formatele internaţionale, sectorul digital, revistele şi licenţele", precizează comunicatul emis de BBC.

Andrew Flintoff, în vârstă de 45 de ani, un fost jucător englez de crichet care a devenit gazdă a emisiunii "Top Gear" în 2019, s-a declarat norocos că a scăpat cu viaţă după accidentul petrecut în decembrie pe pista de testare deţinută de această emisiune în sudul Angliei.

Tabloidul The Sun a raportat luna trecută că rănile sale au fost "semnificative pentru afectarea vieţii", citând echipa sa de avocaţi.

Andrew Flintoff a ajuns la o înţelegere financiară în valoare de 9 milioane de lire sterline (11,2 milioane de dolari) cu BBC Studios, divizia comercială a grupului BBC, a raportat The Sun.

Săptămâna trecută, Flintoff a fost numit antrenor principal al unei francize engleze de crichet, iar în septembrie s-a alăturat echipei Angliei într-un rol neoficial de antrenor.

În lunile care au urmat accidentului a fost efectuată o analiză a siguranţei pe platourile de filmare şi care, potrivit BBC, a arătat că, deşi au fost respectate cele mai bune practici, au existat învăţăminte importante ce vor fi "aplicate cu rigurozitate" în viitor.

BBC, care i-a prezentat scuze lui Andrew Flintoff, spune că rămâne alături de fostul practicant de crichet şi de cei doi co-prezentatori ai săi din cadrul emisiunii "Top Gear", anunţând totodată că există noi proiecte pe care doreşte să le dezvolte alături de ei.

Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale în primul mandat al lui Klaus Iohannis, va fi implicată de TVR în campania socială ”Omul anului”....
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#BBC, #emisiune, #Top Gear, #masini , #BBC