Moarte suspectă la maternitate: Bebeluș decapitat la naștere, spitalul a încercat să mușamalizeze cazul. Legiștii dezvăluie acum adevărul șocant

Joi, 08 Februarie 2024, ora 11:35
3352 citiri
Moarte suspectă la maternitate: Bebeluș decapitat la naștere, spitalul a încercat să mușamalizeze cazul. Legiștii dezvăluie acum adevărul șocant
Bebeluș FOTO / Pixabay

Moartea tragică a unui nou-născut în statul american Georgia a șocat comunitatea medicală, fiind considerată un caz de omucidere de către medicii legiști, scrie BBC.

Părinții au decis să dea în judecată spitalul anul trecut, dar medicii au spus că nu au făcut nimic greșit.

Jessica Ross și Treveon Taylor au mers în instanță împotriva Southern Regional Hospital și i-au acuzat pe medici că nu le-au spus despre decapitarea fiului lor în timpul nașterii.

Potrivit avocatului lor, medicii legiști au susținut că bebelușul a murit din cauza unei ruperi a gâtului provocate de o acțiune umană.

Spitalul a respins acuzațiile.

Treveon Taylor a spus că medicul care a asistat nașterea soției sale și spitalul i-au mințit și nu le-au permis să-și vadă fiul, pe care l-au numit Treveon Taylor Jr.

„Vrem doar dreptate pentru fiul nostru”, a spus domnul Taylor la o conferință de presă, miercuri, la Atlanta. „Ne-au mințit, nu ne-au lăsat să-l atingem, iar asta ne-a supărat”.

În luna iulie a anului trecut, Jessica Ross a mers la spital așteptându-se să nască un ”copil sănătos”, a spus avocatul ei, Roderick Edmond, la o conferință de presă. Însă, în timpul nașterii, umărul copilului s-a blocat, ceea ce a necesitat o cezariană, a explicat avocatul. Mama a cerut inițial o cezariană, dar a fost refuzată, așa că a încercat să nască pe cale naturală timp de trei ore.

Conform spuselor avocatului, medicul Tracey Julian a încercat să faciliteze nașterea bebelușului pe cale naturală, folosind diverse tehnici, inclusiv „aplicarea de tracțiune la nivelul capului copilului”.

Avocatul Roderick Edmond, care îi reprezintă pe părinți și este de asemenea medic, a afirmat că dr. St Julian a aplicat ”o forță ridicol de excesivă” asupra copilului.

„Dr. St Julian a intrat și ea, în procesul de a încerca să aducă pe lume copilul, a tras atât de tare de capul și gâtul copilului și le-a manipulat atât de puternic, încât oasele craniului, feței și gâtului copilului au fost rupte”. El a mai spus: „Când au deschis pântecele, au ieșit picioarele, a ieșit trupul, dar nu era niciun cap”. Copilul a fost apoi născut printr-o operație de cezariană de urgență, scrie Digi24.

„Niciun obstetrician competent nu ar trebui să facă asta vreodată”, a spus avocatul.

Într-o declarație din august, spitalul a negat vehement acuzațiile și a spus că „moartea nefericită a bebelușului a avut loc în uter înainte de naștere și decapitare”.

Familia a mai acuzat spitalul de faptul că nu le-a spus că bebelușul lor a fost decapitat și că nu le-a permis să îl atingă sau să îl țină după naștere. În loc să le permită acest lucru, personalul spitalului le-a sugerat să incinereze bebelușul fără a face o examinare medico-legală, a spus avocatul, care a adăugat că prin acest mod spitalul a încercat să mușamalizeze cazul.

„Au înfășurat copilul strâns într-o pătură, i-au sprijinit capul pe o pătură”, a spus domnul Roderick Edmond la o conferință de presă anul trecut, încercând să facă să pară că „nu a fost o decapitare”.

Biroul de medicină legală a aflat despre ce s-a întâmplat numai după ce o firmă de pompe funebre i-a contactat, deoarece angajații de acolo au considerat că este ciudat faptul că biroul nu a fost implicat, având în vedere circumstanțele.

Ulterior, cazul a fost preluat de poliție.

Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican, Franck Tyson, în vârstă de 53 de ani, care a ieşit recent de la închisoare, suspectat de faptul că era implicat într-un accident rutier, a murit în timpul arestării, pe 18...
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa, 27 aprilie, în campusul unei universităţi din Boston. Tabăra lor a fost...
#bebelus decapitat, #maternitate, #musamalizare, #SUA , #stiri externe