Fostul comandant al forțelor SUA din Europa prezice sfârșitul războiului Rusiei: Cine va câștiga lupta și când

Joi, 29 Decembrie 2022, ora 00:08
21922 citiri
Fostul comandant al forțelor SUA din Europa prezice sfârșitul războiului Rusiei: Cine va câștiga lupta și când
Fostul general american, Ben Hodges prezice că Ucraina va învinge Rusia FOTO: Military News

Războiul Rusia-Ucraina, declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie 2022, a influențat în mare parte afacerile pe plan internațional din acest an, iar Occidentul a condamnat invazia pentru lipsa de justificare și încălcarea normelor internaționale. Fostul general american Ben Hodges a prezis că Ucraina va învinge ”probabil” Rusia în 2023.

Rusia, în ciuda dimensiunii mari a armatei sale, s-a luptat să atingă obiective substanțiale în Ucraina după mai bine de 10 luni de lupte. Războiul a scos la iveală slăbiciunile trupelor lui Putin, inclusiv o aparentă incapacitate de a menține soldații motivați și bine pregătiți, potrivit Newsweek.

Acest lucru a permis Ucrainei în ultimele luni să recupereze mii de kilometri pătrați din teritoriul ocupat de Rusia. Într-un interviu acordat BBC, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, Ben Hodges consideră că Ucraina va continua să obțină victorii pe câmpul de luptă, ajungând să învingă Rusia, adăugând faptul că Kievul se bazează pe ”avântul” care o pot duce la eliberarea întregului său teritoriu.

Cele 3 părți ale creierului lui Putin: Ce vrea cu adevărat președintele rus

„Este prea devreme pentru a planifica o paradă a victoriei la Kiev, dar tot avansul este acum al Ucrainei și nu există nicio îndoială, în mintea mea, că va câștiga acest război, probabil în 2023”, a spus Hodges.

Hodges a explicat că, în timp ce iarna ar putea aduce progresul lent al Ucrainei – în timp ce se confruntă cu reintensificarea atacurilor ruse împotriva infrastructurii civile – el crede că armata ucraineană este mai bine pregătită să-și revină după o iarnă dificilă, datorită unei aprovizionări constante de echipamente de la aliații săi occidentali.

Ucraina ar putea chiar să preia controlul asupra Crimeei – o regiune pe care Rusia a anexat-o Ucraina în 2014 – în 2023, a spus Hodges. Kievul va începe probabil reconstrucția în zonele afectate în timpul conflictului din apropierea Mării Azov, a spus fostul general american.

Putin primește prima lovitură din 2023: Visteria Rusiei începe să se golească masiv

„Când văd determinarea poporului și soldaților ucraineni și situația logistică care se îmbunătățește rapid pentru Ucraina, nu văd alt rezultat decât o înfrângere a Rusiei”, a explicat Hodges.

În ultimele luni, pe măsură ce războiul Moscovei din Ucraina se zbate și sancțiunile occidentale continuă să-i lovească economia, Putin s-a confruntat cu o presiune crescută pentru a obține o victorie, unii oficiali ruși și personalități mass-media recunoscând acum că războiul stagnează.

Sondajele publicate la începutul lunii decembrie la Moscova au indicat faptul că mai mulți ruși sunt pregătiți ca Putin să negocieze sfârșitul războiului, chiar dacă nu susțin predarea teritoriilor pe care liderul de la Kremlin a căutat să le anexeze în Rusia.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#Ben Hodges, #Ben Hodges Rusia, #razboi Ucraina, #Rusia razboi, #Putin razboi, #Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina razboi , #Razboi Ucraina