Un general american știe mutările decisive ale Ucrainei: Rusia poate fi învinsă cu două arme de top

Miercuri, 15 Noiembrie 2023, ora 03:25
11833 citiri
Un general american știe mutările decisive ale Ucrainei: Rusia poate fi învinsă cu două arme de top
Generalul Ben Hodges spune că ucraina poate învinge Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune FOTO: OSCE

Generalul Ben Hodges susține că președintele Statelor Unite Joe Biden trebuie să pună capăt războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Fostul comandant al trupelor americane din Europa consideră că Rusia poate fi învinsă dacă Ucraina primește rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS din America și pe cele Taurus ale Germaniei, care pot lovi decisiv armata rusă.

Aceste arme de top sunt necesare pentru distrugerea obiectelor militare-navale, aviatice și logistice rusești din Crimeea, făcând peninsula insustenabilă pentru forțele ruse, a spus Hodges, potrivit The Telegraph.

Hodges a spus că trebuie trimis o varietate de armament în acest scop. Statele Unite ar trebui să livreze în Ucraina rachete ATACMS cu focoase unitare și cu o rază de acțiune de 300 de kilometri.

Marea Britanie a emis ”alertă roșie” la Londra: Rusia implicată într-o operațiune secretă VIDEO

„Sperăm că acest lucru va inspira Germania să furnizeze Taurus (rachetă de croazieră) foarte eficientă cu o rază de 500 de kilometri, care ar adăuga o capacitate decisivă eforturilor ucrainene de a distruge cartierul general, artileria și logistica rusești”, a spus Hodges, adăugând că victoria Ucrainei va veni mai repede odată cu livrarea avioanelor de luptă F-16 promise, echipate cu o gamă completă de arme.

„Cu tot teritoriul ucrainean ocupat sub tunurile lui Zelenski, podul Kerci va fi distrus de forțele ucrainene înarmate cu puterea aeriană occidentală adecvată, Ucraina ar putea să-și continue apoi drumul către Marea Azov și să taie în două armata rusă de invazie”, a spus el.

Hodges crede că, după aceasta, nu va mai fi nevoie să lupte pentru Donbas - totul ar merge spre victorie și restaurarea Ucrainei la granițele sale din 1991.

Fenomen dramatic propagat în lume de războiul din Israel: Oamenii renunță pe capete, pe tot globul

„Anterior, britanicii și francezii au demonstrat că armele cu rază lungă de acțiune pot fi date Ucrainei fără a provoca un atac nuclear rusesc: nu există niciun motiv de timiditate din partea președintelui Biden sau a cancelarului Olaf Scholz”, a adăugat Hodges.

El a spus că este timpul ca Occidentul să găsească determinarea și că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost rezultatul strategiei eșuate de izolare a Occidentului.

„Putin era sigur că, pe baza istoriei noastre trecute și a nedorinței de a răspunde cu fermitate la agresiunea sa anterioară, nu vom face nimic eficient, așa că și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022”, a spus Hodges.

Pentagonul dezvăluie mutarea năucitoare a SUA pentru Rusia: Ucraina poate cuceri o regiune strategică în război
Pentagonul dezvăluie mutarea năucitoare a SUA pentru Rusia: Ucraina poate cuceri o regiune strategică în război
Războiul lui Putin, deși a trecut în al 3-lea an, se află într-o continuă dinamică, iar Putin rămâne ferm în paranoia sa de a acapara Ucraina. Acum, Pentagonul a dezvăluit cum Statele...
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Războiul lui Putin din Ucraina se află într-o continuă dinamică, chiar dacă a trecut și de borna de 26 de luni de la începerea invaziei. Experții consideră că foarte probabil va veni...
#Ben Hodges, #Ben Hodges Rusia, #rachete raza lunga actiune, #rachete americane, #ajutor militar SUA Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina