Black Friday-ul tradițional din SUA, „ucis” de shopping-ul online. Parcările magazinelor au fost pe jumătate goale, asalturile la rafuri - o amintire

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 23:23
2224 citiri
Black Friday-ul tradițional din SUA, „ucis” de shopping-ul online. Parcările magazinelor au fost pe jumătate goale, asalturile la rafuri - o amintire
Cumpărăturile online au redus importanța Black Friday ca eveniment de o zi. FOTO: Pixabay.com

Cumpărătorii au vizitat magazinele fizice din întreaga lume de Black Friday cu o cerere care pare să fie mai slabă în comparaţie cu anii precedenţi, deoarece creşterea cumpărăturilor în mediul online a redus importanţa sărbătorii shopping-ului ca eveniment de o singură zi.

Un număr de 130,7 milioane de oameni sunt aşteptaţi să facă cumpărături în magazine şi online în SUA de Black Friday, estimează Federaţia Naţională de Retail.

Evenimentul este cunoscut pentru mulţimile care se aliniază la magazinele mari în zorii zilei pentru a obţine televizoare şi electrocasnice la preţ redus.

Dar vineri, 24 noiembrie, la 6 a.m. (ora locală), la un magazine Walmart din New Milford, Connecticut, parcarea era plină doar pe jumătate.

„Anul acesta este mult mai liniştit, mult mai liniştit”, a spus cumpărătoarea Theresa Forsberg, care vizitează aceleaşi cinci magazine împreună cu familia ei în zorii zilei în fiecare Black Friday.

Cumpărătorii din SUA intenţionează să cheltuie în medie 875 de dolari pentru achiziţii de sărbători - cu 42 de dolari mai mult decât anul trecut - îmbrăcămintea, cardurile cadou şi jucăriile fiind în fruntea majorităţii listelor de cumpărături.

Tradiţia de Vinerea Neagră a început în SUA, dar s-a extins la nivel global şi s-a mutat online.

În Franţa, Italia şi Spania, majoritatea cumpărătorilor plănuiau să cumpere haine de Black Friday, produsele electronice fiind pe locul doi, potrivit unui sondaj PwC.

În medie, cumpărătorii din Franţa plănuiau să cheltuie 295 de euro (322 de dolari), a constatat PwC, cu 65% din achiziţii estimate să fie făcute online.

În Marea Britanie, volumul tranzacţiilor a crescut cu doar 1,4% în săptămâna încheiată miercuri, comparativ cu un an în urmă, potrivit Barclays, o bancă care realizează aproape jumătate din tranzacţiile cu cardul de credit şi de debit ale ţării.

„Recent, Black Friday nu a fost cea mai bună”, a spus Naomi Ojomo în timp ce căuta rochii într-un magazin Zara din Canary Wharf, în estul Londrei, adăugând că reducerile sunt mai puţin atrăgătoare din cauza multor alte vânzări din întreaga lume.

Ce s-a vândurt cel mai bine de Black Friday

Creşterea cumpărăturilor online a redus importanţa Black Friday ca eveniment de o singură zi.

Comercianţii cu amănuntul de la Macy's la Amazon lansează oferte încă din octombrie şi oferă adesea reduceri suplimentare mai aproape de Crăciun, a declarat directorul general al Macy's, Jeff Gennette, investitorilor luna aceasta.

Cumpărătorii au cheltuit online un record de 5,6 miliarde de dolari de Ziua Recunoştinţei, arată datele de la Adobe Analytics, o creştere de 5,5% a cheltuielilor online faţă de anul trecut, în conformitate cu previziunile.

Reducerile online de Ziua Recunoştinţei au ajuns la aproximativ 28% pentru jucării, în timp ce produsele electronice au avut reduceri de până la 27%, a spus Adobe.

Păpuşile Barbie, persponajele de acţiune Marvel, Playstation 5 şi jocul video „Call of Duty: Modern Warfare III” s-au vândut foarte bine.

Adobe se aşteaptă ca Black Friday să aibă cele mai bune oferte la televizoare, cu reduceri de 22%.

Îmbrăcămintea, electrocasnicele, articolele sportive şi mobilierul vor avea, de asemenea, reduceri mari, dar preţurile vor scădea şi mai mult până la Cyber Monday.

Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
După începerea războiului din Ucraina, în Rusia s-a produs un fenomen dezastruos: un adevărat exod al populației peste granițe. Analiștii au apreciat că aproximativ 1 milion de ruși au...
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
#Black Friday, #cumparaturi online Black Friday, #SUA, #retaileri , #SUA