Romania vrea sa ajute Serbia sa adere la UE

Joi, 10 Iulie 2008, ora 17:06
1259 citiri
Romania vrea sa ajute Serbia sa adere la UE

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, le-a transmis joi autoritatilor de la Belgrad ca "Romania se ofera sa ajute Serbia pentru accederea in Uniunea Europeana".

El s-a oferit sa puna la dispozitie intreaga sa expertiza in acest sens, informeaza Adevarul in editia online.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, insotit de deputatul Slavomir Gvozdenovici, reprezentantul minoritatii sarbe din Parlamentul Romaniei si Titu Nicolae Gheorghiof, secretar general al Camerei Deputatilor, a inceput o vizita la Parlamentul Republicii Serbiei.

Oficialii romani au fost primiti de presedintele legislativului, Slavica Djukic Dejanovic, si de alti parlamentari sarbi.

Cei doi presedinti au discutat asupra posibilitatilor de colaborare intre Romania si Serbia, tara noastra oferindu-si intregul sprijin pentru a ajuta tara vecina de la sud pentru a intra in UE.

Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a oferit presedintelui parlamentului sarb un posibil calendar pe care aceasta tara ar trebui sa-l urmeze pentru a fi primita in UE.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Romania, #Serbia, #aderare, #Uniunea Europeana , #stiri Bogdan Olteanu