Maresalul Ion Antonescu a fost executat la Jilava, la 1 iunie 1946. A cerut sa fie executat de militari, dar a fost refuzat. ,,Iar tie, popor ingrat, nu-ti va ramane nici macar cenusa mea"

Joi, 01 Iunie 2023, ora 19:11
40 citiri
Procesul si moartea

Dupa arestarea sa, Ion Antonescu a fost predat sovieticilor. A fost detinut timp de aproape doi ani in URSS, dupa care a fost readus in tara pentru a fi judecat. Condamnat la moarte la 17 mai 1946 de Tribunalul Poporului din Bucuresti, a fost executat la Jilava la 1 iunie 1946, alaturi de fostii colaboratori, criminalii de razboi Mihai Antonescu, fost ministru de externe si vicepresedinte al consiliului de ministri, generalul de jandarmi Constantin Z. Vasiliu, fost ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.