Țara europeană care le pune la dispoziție tuturor locuitorilor cremă cu protecție solară. Autoritățile, îngrijorate de explozia cazurilor de cancer de piele

Luni, 12 Iunie 2023, ora 22:42
3652 citiri
Țara europeană care le pune la dispoziție tuturor locuitorilor cremă cu protecție solară. Autoritățile, îngrijorate de explozia cazurilor de cancer de piele
Autorităţile medicale au raportat o creştere record a cazurilor de cancer de piele în ultimii ani FOTO Unsplash

Olanda va oferi, începând din această vară, protecţie solară gratuită persoanelor de pe teritoriul lor în încercarea de a combate nivelurile record de cancer de piele, relatează The Guardian.

Guvernul a anunțat că dozatoare de cremă de protecţie solară vor fi disponibile în şcoli şi universităţi, la festivaluri, parcuri, locuri în care se practică activităţi sportive şi spaţii publice în aer liber din toată ţara.

Într-o campanie de sănătate publică considerată similară ca anvergură cu - şi parţial inspirată de - campania ”Slip, Slop, Slap” din Australia, lansată de Cancer Council în 1981, care încurajează oamenii să se protejeze de soare, autorităţile olandeze speră că această iniţiativă va transforma utilizarea cremei de protecţie solară într-un obicei comun.

Campania a fost lansată în weekend în cadrul unui festival organizat în oraşul Breda, potrivit postului public NOS.

Spitalul Venlo-Venray, situat în apropiere de graniţa cu Germania, colaborează cu societăţile de asigurări de sănătate de stat pentru a finanţa furnizarea de cremă de protecţie solară în 120 de şcoli primare din mai multe municipalităţi, notează The Guardian. Un purtător de cuvânt al clinicii a declarat că unul dintre medici a venit cu ideea de a transforma dozatoarele de dezinfectant pentru mâini utilizate în timpul pandemiei în dozatoare de cremă de protecţie solară, potrivit NOS.

Autorităţile medicale au raportat o creştere record a cazurilor de cancer de piele în ultimii ani. În Europa, ratele cancerului de piele au crescut în ultimele două decenii. În Germania vecină, în 2021, numărul deceselor cauzate de cancer de piele a crescut cu 55% comparativ cu anul 2001, conform Oficiului Federal de Statistică.

Potrivit specialiştilor, s-ar putea realiza economii considerabile la nivelul serviciilor de asistenţă medicală prin reducerea ratei cazurilor de cancer de piele.

Temperaturi neobişnuit de ridicate au fost înregistrate în zonele din centrul Europei în weekend şi se aşteaptă ca acestea să continue în următoarele săptămâni.

Polonia, Franţa şi Germania se confruntă cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi, în timp ce vremea din ţările nordice şi mediteraneene este, prin contrast, mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#cancer de piele, #landa, #crema protectie solara , #Olanda