Caniculă în februarie. Orașul în care temperatura a urcat până la 38 de grade Celsius

Marti, 27 Februarie 2024, ora 21:16
2733 citiri
Caniculă în februarie. Orașul în care temperatura a urcat până la 38 de grade Celsius
Meteorologii au anunțat că temperaturile vor scădea considerabil în SUA FOTO Pixabay

Milioane de americani din regiunea Midwest, de pe coasta de est şi din sudul Statelor Unite se vor bucura marţi de cea de-a doua zi cu o vreme care este specifică mai degrabă lunii iunie decât lunii februarie, înainte ca un puternic front de aer rece să readucă iarna în această ţară, informează Reuters.

Meteorologii americani au prognozat temperaturi asemănătoare celor de vară, care sunt cu până la 4,4 grade Celsius peste valorile considerate normale pentru această perioadă a anului, pregătind terenul pentru o a doua zi cu temperaturi record în anumite locuri. În Texas, temperaturile sunt aşteptate să depăşească 27 grade Celsius după ce s-au situat în jurul pragului de 34 de grade Celsius în Dallas şi în alte oraşe în cursul zilei de luni, a anunţat Serviciul naţional de meteorologie din Statele Unite (NWS).

În Killen, un oraş din statul Texas aflat la aproximativ 240 de kilometri sud de Dallas, maxima prognozată va fi de 32 de grade Celsius, după ce acest oraş cu 150.000 de locuitori a înregistrat luni temperatura record de 38 grade Celsius.

”Acesta este Texasul, suntem adaptaţi la căldură. Avem uşi mari, pe care le-am lăsat larg deschise pentru a lăsa aerul să pătrundă, iar clienţii au comandat în principal băuturi reci”, a declarat un barman de la Black Rifle Coffee din Killen.

Însoţind vremea fierbinte şi uscată, rafale puternice de vânt vor spori riscurile de incendii de vegetaţie în partea sudică a Marilor Câmpii americane. Oficialii locali le-au cerut rezidenţilor să nu aprindă focuri în aer liber.

Meteorologii au spus că este dificil să se asocieze acest tipar de vreme neobişnuită cu schimbările climatice induse de activităţile umane, însă astfel de extreme au devenit mai frecvente din cauza încălzirii climei globale. Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul meteorologic El Nino - în cadrul căruia apele din partea estică a Oceanului Pacific se încălzesc - contribuie, de asemenea, la această vreme neobişnuită.

În Cleveland şi Philadelphia, unde temperatura din această perioadă fluctuează în jurul valorii de 4,5 grade Celsius, temperaturile maxime sunt aşteptate să depăşească 15,5 grade Celsius în cursul zilei de marţi. La Chicago, valoarea maximă prognozată este de 25 grade Celsius, un record pentru o zi din luna februarie.

”Bucuraţi-vă de vremea frumoasă cât mai puteţi”, au spus meteorologii americani, care au prognozat o revenire a iernii în centrul şi în estul Statelor Unite începând de miercuri, cu temperaturi care se vor apropia de valoarea de zero grade Celsius, cu ninsori abundente şi cu vânturi puternice în multe zone, inclusiv la Chicago.

”După temperaturile de astăzi asemănătoare celor de vară, în jurul pragului de 21 de grade Celsius, vânturile reci de mâine dimineaţă în apropierea sau chiar sub pragul de zero grade Celsius vor fi absolut brutale!”, a anunţat Biroul de meteorologie din Chicago pe reţeaua de socializare X.

Zone din statele Dakota de Nord, Dakota de Sud şi Idaho au experimentat deja încă de marţi vremea care se anunţă începând de miercuri, cu temperaturi ce au coborât sub -17 grade Celsius şi cu un strat de zăpadă care este aşteptat să atingă grosimea de 18 centimetri pe parcursul acestei zile.

În Mackay, un oraş din Idaho cu 600 de locuitori, situat la 320 kilometri est de Boise, mercurul a coborât marţi în termometre până la -13 grade Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Record de temperatură, de 34,2 grade Celsius, înregistrat în Mexic. A fost emisă o alertă meteo FOTO
Record de temperatură, de 34,2 grade Celsius, înregistrat în Mexic. A fost emisă o alertă meteo FOTO
Directorul Comisiei naţionale pentru gestionarea apei a anunțat că Mexicul a înregistrat un record de temperatură luni, 15 aprilie, când valorile din termometre au urcat până la 34,2 grade...
#canicula, #SUA, #februarie, #Texas , #SUA