Vreme cumplit de caldă în București. Județul unde ploile torențiale vor face prăpăd

Miercuri, 05 Iulie 2023, ora 10:18
3248 citiri
Vreme cumplit de caldă în București. Județul unde ploile torențiale vor face prăpăd
În București, temperatura va atinge 35 de grade Celsius FOTO Pexels

Canicula, dar și ploile vor face prăpăd în următoarele ore, anunță specialiștii ANM. Dacă în București temperaturile vor ajunge la 35 de grade Celsius, în restul țării instabilitatea atmosferică ar putea crea probleme.

În Capitală, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții de averse și descărcări electrice mai ales spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade.

Cod roșu în Prahova

Pentru județul Prahova, meteorologii au emis un cod roșu valabil până la ora 11.30. Sunt prognozate averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp. În zona avertizată, mai exact în localitățile Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus s-au acumulat cantități de apă de peste 50...60 l/mp.

Vremea în restul țării

Meteorologii au mai emis și două avertizări, una de tip cod galben și alta de tip cod portocaliu.

Astfel, de pe 5 iulie, ora 12.00 până pe 6 iulie, ora 02.00 este în vigoare un cod galben de

instabilitate atmosferică. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi în majoritatea zonelor țării, mai anunță meteorologii.

De asemenea, de pe 5 iulie, ora 14.00, până la ora 23.00, intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#canicula, #vremea, #prognoza meteo, #vremea 5 iulie , #prognoza meteo