Încă o țară europeană a fost lovită de ninsoare puternică. MAE a emis o atenționare de călătorie

Sambata, 02 Decembrie 2023, ora 22:55
9287 citiri
Încă o țară europeană a fost lovită de ninsoare puternică. MAE a emis o atenționare de călătorie
Mașină pe șosea iarna FOTO Unsplash

MAE a emis o alertă de călătorie pentru încă o țară europeană.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că Institutul Hidrometeorologic local a emis un cod roşu de ninsori pentru regiunile Boemia de Sud (Blatna, Daciice, Milevsko, Pisek, Strakonice) şi Vysocina (Moravske Budejovice, Telic), pentru sâmbătă şi duminică.

MAE arată că, în acest interval de timp, se va depune un strat nou de zăpadă, de până la 40 de cm grosime.

"Vor exista perturbări semnificative ale transporturilor rutiere, alimentării cu energie electrică şi aprovizionării cu bunuri de larg consum. Unele elemente ale infrastructurii de transport sunt impracticabile circulaţiei feroviare şi rutiere. Autorităţile cehe recomandă populaţiei să fie pregătită pentru o eventuală lipsă de energie temporară în anumite localităţi din regiunile Boemia de Sud şi Vysocina, să urmărească anunţurile autorităţilor privind extinderea blocării unor căi rutiere sau feroviare şi în alte regiuni şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare. De asemenea, din cauza ninsorii abundente, se circulă cu dificultate către Aeroportul Vaclav Havel din Praga, iar intervenţia constantă a autorităţilor pentru degajarea pistei ar putea conduce la întârzieri ale zborurilor. Pasagerii sunt rugaţi să verifice informaţiile oficiale publicate pe paginile de internet ale companiilor aeriene", precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090; +420 257 533965 şi +420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +420-607078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://praga.mae.ro, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Mai multe state UE aprobă propunerea Cehiei de a cumpăra arme din afara Europei pentru Ucraina. ”Este un mesaj foarte puternic transmis Rusiei”
Mai multe state UE aprobă propunerea Cehiei de a cumpăra arme din afara Europei pentru Ucraina. ”Este un mesaj foarte puternic transmis Rusiei”
Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a sprijini în continuare efortul de război al...
Cehii au găsit 800.000 de obuze de artilerie pentru Ucraina și cer ajutor financiar de la UE pentru a le achiziționa
Cehii au găsit 800.000 de obuze de artilerie pentru Ucraina și cer ajutor financiar de la UE pentru a le achiziționa
Liderii europeni caută surse alternative pentru obuzele de artilerie pentru Ucraina ca un potențial plan de rezervă în cazul în care ajutorul militar din partea SUA continuă să fie blocat...
#Cehia, #zapada, #MAE , #stiri Europa