Soția colonelului rus sinucis cu cinci gloanțe face dezvăluiri dure. Femeia vorbește despre superiorul în scaunul căruia a murit ofițerul

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 23:40
6519 citiri
Soția colonelului rus sinucis cu cinci gloanțe face dezvăluiri dure. Femeia vorbește despre superiorul în scaunul căruia a murit ofițerul
Colonelul rus Vadim Boiko, alături de soția Iulia FOTO Twitter

Soția colonelului rus Vadim Boiko, adjunctul Școlii Navale Superioare Makarov Pacific (TOVVMU) din Vladivostok, ajuns celebru la nivel internațional după ce s-a sinucis cu cinci gloanțe pe data de 16 noiembrie, i-a trimis o scrisoare deschisă lui Putin, în care condamnă eșecurile pe scară largă ale armatei ruse.

Femeia, pe nume Iulia Boiko, spune într-o scrisoare deschisă adresată lui Vladimir Putin că „se întâmplă un dezastru, că trebuie făcut ceva, că patria-mamă este în pericol”. Ea susține că bărbatului i s-au dat sarcini imposibile și a fost amenințat cu urmărire penală pentru că nu le-a îndeplinit.

În scrisoare, soția îl nominalizează pe supervizorul colonelului, despre care spune că l-a presat și în scaunul căruia s-a împușcat de cinci ori, „nețintindu-și capul, neîncercând să-și pună capăt zilelor cât mai repede posibil”. Boiko, susține femeie, ar fi vrut să trimită un mesaj despre „rușinea care se întâmplă... în Orientul Îndepărtat”.

Scrisoarea, în original

Iată traducerea unui fragment al scrisorii apărută pe câteva canale de Telegram, care oferă o mulțime de detalii interesante despre dificultățile pe care le întâmpină rușii cu sistemul lor de mobilizare și conducere.

„În data de 16.09.2022, la Școala Militară Navală a fost dislocată o unitate de înregistrate a cetățenilor mobilizați. Soțul meu, colonelul V.E. Boiko, a fost pus la comanda primirii, cazării și controlului cetățenilor mobilizați.

La acea vreme, sistemul nu era bine pus la punct, personalul instituției de învățământ nu avea experiență în această muncă, era lipsă de oameni calificați.

La punctele de mobilizare au fost multe probleme, cetățenilor mobilizați care slujiseră cu mulți ani în urmă le-a fost greu să se obișnuiască cu noile realități, precum respectarea disciplinei. Prin urmare, luptele între colegi și abuzul de băuturi alcoolice nu erau neobișnuite.

Responsabilitatea pentru rezolvarea lor a fost încredințată soțului meu. Din acel moment, colonelul V.E. Boiko practic nu a dormit acasă; cu toate acestea, nu s-a plâns niciodată de munca sa, a depus toate eforturile pentru a îndeplini sarcinile atribuite, dar a observat din ce în ce mai des că nu găsește sprijin în rândul conducerii, care îi arunca lui toate sarcinile. Ofițerii superiori au preferat să se distanțeze de toate problemele.

Vadim a început să înțeleagă că încet, dar sigur, el va fi fost „numit” principal vinovat pentru toate eșecurile și neajunsurile, pentru că înțelegea că mai devreme sau mai târziu va veni momentul când cineva va trebui să răspundă pentru abaterile grave.

Soțul meu a raportat în mod repetat șefului TOVVMU, contraamiralul Oleg Zhuravlev, despre toate problemele cu echipamentul, inclusiv necesitatea creării unui sediu de cel puțin 100 de persoane, dar i s-a alocat numărul minim de oameni.

Cu toate acestea, șeful instituției a ignorat aceste probleme și nu a ajutat deloc, în ciuda faptului că văzuse în ce stare moral-psihologică depresivă se afla soțul meu, având insomnie de aproximativ o lună. În această perioadă slăbise 15 kilograme în greutate.

Primele represalii serioase împotriva soțului meu au început cu mult timp în urmă, dar pe 14 noiembrie 2022 o comisie de la Kabarovsk a fost trimisă să verifice plângerile legate de mobilizare. Comisia a decretat repede că responsabilii au fost deja identificați și că nu existau argumente care să le justifice eșecul.

Soțul meu nu a încercat să taca în legătură cu problemele existente, s-ar putea spune ca a strigat ca nu va putea rezolva greutatile fatale aparute in timpul executarii ordinului.

A vrut să rezolve toate problemele, nu doar să respingă acuzațiile inspectorilor. Dar superiorul său ierarhic, șeful TOVVMU, amiralul Zhuravlev, a dat dovadă de o măiestrie a deghizării responsabilității și, în loc să se implice în rezolvarea problemelor, și-a luat concediu medical, punând totul vina pe adjunctul său V.E. Boiko.

Inspecția a scos la iveală multe neajunsuri, despre care colonelul V.E. Boiko l-a informat anterior pe șeful Zhuravlev. A rămas fidel cu el însuși și le-a reamintit și comisiei de inspecție, subliniind încă o dată că nu a reușit să elimine în mod independent erorile sistemice făcute cu mulți ani în urmă, la care șeful Zhuravlev a răspuns „totul va fi bine” și nu a luat nicio măsură.

După cum am înțeles, doar Zhuravlev și alți comandanți superiori trebuia să iasă imaculați din inspecție.

Inspectorii i-au spus deschis colonelului V.E.Boiko că i se va imputa o sumă de 100 de milioane de ruble (1.644.332 dolari) pentru pierderea și deteriorarea obiectelor din proprietatea statului și că va fi supus urmăririi penale cu confiscarea proprietății.

Acesta a fost ultima picătură pentru Vadim. Prin acțiunile lor, superiorul ierarhic și inspectorii au călcat în picioare onoarea soțului meu și au arătat clar că nimeni nu vrea să schimbe situația în bine", arată Iulia Boiko, în scrisoarea deschisă adresată lui Putin.

Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#colonel rus, #sinucidere Rusia, #Vadim Boiko, #recrutare rusia , #invazie ucraina