Meniul copios cerut de un deținut condamnat la moarte. Faptele pentru care Willie James Pye a fost executat

Joi, 21 Martie 2024, ora 11:42
8303 citiri
Meniul copios cerut de un deținut condamnat la moarte. Faptele pentru care Willie James Pye a fost executat
Willie James Pye FOTO X

Willie James Pye a fost condamnat la moarte în 1993 pentru ucidere, răpire, jaf și viol comise asupra unei femei.

El a fost executat prin injecție letală și a fost declarat mort miercuri seara, 20 martie, la 23.03 ora locală. Este prima execuție în ultimii 4 ani din statul american Georgia.

Pye a acceptat o rugăciune, dar nu a făcut „o declarație finală”.

Cu toate acestea, a comandat o ultimă masă copioasă: două sandvișuri cu pui, doi burgeri cu brânză, cartofi prăjiți, două pungi de chipsuri de cartofi simpli și două sucuri de lămâie.

Marți, avocații lui Pye au făcut o ultimă încercare de a opri execuția, spunând că nu ar trebui să fie omorât pentru că are dizabilități intelectuale și simte remuşcări pentru familia victimei sale, relatează Independent.

Ei au mai spus despre clientul lor că are un IQ de 68 și a fost „abandonat efectiv” de către avocații săi anteriori în timpul procesului, ceea ce înseamnă că „nimeni și nimic nu a stat între clientul meu și moarte”.

IQ-ul scăzut și alți factori, inclusiv sărăcia, neglijența și violența cu care s-a confruntat încă de la naștere, nu au contat în proces, iar unii dintre jurații săi inițiali nu mai doreau să fie omorât, a spus avocatul lui Pye.

Dar consiliul de administrație a respins cererea, confirmând că execuția lui Pye va merge până la capăt, așa cum era planificat.

Potrivit rechizitoriului, Pye alături de Chester Adams și Anthony Freeman au jefuit, răpit, violat și ucis o tânără în urmă cu 30 de ani.

La acea vreme, ea locuia cu iubitul ei – tatăl copilului ei – dar anterior avusese o relație cu Pye. Acesta credea că bebelușul era al lui.

După ce a aflat că iubitul tinerei a primit bani dintr-un proces, el și complicii lui au plănuit să-l jefuiască, dar când au ajuns la casa cuplului au găsit pe tânără singură.

Pye a răpit-o sub amenințarea armei și împreună Adams și Freeman au dus-o la un motel unde au violat-o pe rând, înainte să o urce într-o mașină.

Au condus pe un drum izolat și au forțat tânăra să se întindă cu fața în jos pe drum, înainte ca Pye să o împuște de trei ori.

Quarterly Report - Editia 4

Controversata lege a „influenței străine” din Georgia, respinsă prin veto de președinte. „Este rusă în esenţa sa şi contravine Constituţiei”
Controversata lege a „influenței străine” din Georgia, respinsă prin veto de președinte. „Este rusă în esenţa sa şi contravine Constituţiei”
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă, 18 mai, că s-a opus prin veto legii criticate a „influenţei străine”, care a dus la proteste masive în această ţară din...
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
#condamnare moarte, #meniu, #executie, #Georgia, #Statele Unite ale Americii , #Statele Unite