Atenție la consumul unui aliment popular: Provoacă cel mai mare risc pentru boli de inimă, au descoperit experții

Sambata, 24 Iunie 2023, ora 01:19
15249 citiri
Atenție la consumul unui aliment popular: Provoacă cel mai mare risc pentru boli de inimă, au descoperit experții
Mesele bogate în carne provoacă un risc crescut de boli cardiovasculare FOTO: Study

Un amplu studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide, Australia și publicat în revista Food Science & Nutrition din luna martie 2023, a făcut o descoperire alarmantă pentru sănătate. Experții au constatat, după analiza datelor din 217 țări, că consumul de carne roșie și albă, un aliment popular în lume, crește riscul de boli de inimă.

În studiu, cercetătorii examinează asocierea dintre consumul total de carne, care include atât carnea roșie, cât și cea albă, și incidența regională și globală a bolilor cardiovasculare, potrivit News Medical.

Unul dintre domeniile majore de atenție în cercetarea medicală este înțelegerea factorilor de risc și dezvoltarea strategiilor de tratare a bolilor cardiovasculare, care cuprinde diferite tulburări ale vaselor de sânge și ale inimii și este o cauză principală de mortalitate la nivel mondial.

Apelați la un obicei regulat în timpul zilei: Încetinește ritmul micșorării creierului până la bâtrânețe

Consumul crescut de grăsimi saturate poate duce la niveluri crescute de colesterol cu lipoproteine cu densitate joasă (LDL), care este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare. Această corelație a determinat mulți profesioniști din domeniul medical să recomande un aport redus de carne roșie.

Deși se crede că carnea roșie are un conținut mai mare de grăsimi saturate decât carnea albă, există o lipsă de informații cu privire la diferența dintre conținutul de colesterol dintre carnea albă și cea roșie.

În studiul realizat de experții de la Universitatea din Adelaide, Australia, cercetătorii au folosit date publicate de Națiunile Unite, constând în informații despre demografie, sănătate și starea economică pentru 217 țări.

Bilanțul alimentar al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a fost utilizat pentru a obține date privind oferta totală de carne pe cap de locuitor pentru 2017, care a inclus carne roșie și albă, inclusiv carne de vițel, vită, porc, bivol, miel, oaie, pui, capră, rață, gâscă, curcan, iepure, cal, vânat și organe.

Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Minune în lumea fizicii anunțată de experții americani VIDEO

Consumul de carne prezice riscul de boli cardiovasculare. Asocierea dintre consumul de carne totală și incidența bolilor cardiovasculare a fost puternică și semnificativă în analizele de corelație bivariată.

Această asociere a rămas semnificativă atunci când obezitatea, statutul socioeconomic și urbanizarea au fost încorporate în analiza corelației parțiale. În plus, analiza de regresie multiplă în etape a raportat că, după statutul socioeconomic, carnea totală a fost cel mai puternic predictor al incidenței bolilor cardiovasculare.

Corelația dintre carnea totală consumată și incidența bolilor cardiovasculare a variat în diferite grupuri de țări utilizate pentru diferite analize. Cu toate acestea, consumul de carne sau carne totală și incidența bolilor cardiovasculare au fost corelate mai puternic în țările în curs de dezvoltare decât în țările dezvoltate.

Consumul de carne roșie și albă din diverse surse animale a fost semnificativ legat de o incidență crescută a bolilor cardiovasculare, arată concluziile studiului.

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#consum carne, #consum carne rosie, #consum carne porc, #risc boli inima, #carne rosie sanatate , #stiri externe