Corpul de Control al MAI trimis la Academia de Poliție după ce 63 de studenți s-au îmbolnăvit de enterocolită

Vineri, 17 Noiembrie 2023, ora 17:18
2085 citiri
Corpul de Control al MAI trimis la Academia de Poliție după ce 63 de studenți s-au îmbolnăvit de enterocolită
Studenții de la Academia de Poliție au primit mâncare cu viermi și carne alterată FOTO Facebook/Sindicatul Europol

Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne face verificări la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", după ce 63 de studenţi s-au îmbolnăvit de enterocolită.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15 noiembrie constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI şi formată din specialişti ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Medicale şi ai Direcţiei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' au prezentat stări de rău", a informat, vineri, MAI.

Până în prezent, s-au dispus sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate; verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor; prelevarea de probe şi efectuarea de analize de laborator atât din alimente, cât şi din spaţiile de preparare şi de servire a mesei.

De asemenea, s-a dispus testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deserveşte unitatea de alimentaţie a Academiei; igienizarea suplimentară a spaţiilor de prepare şi de servire a mesei şi a celor destinate ca săli de clasă, precum şi suplimentarea serviciului medical în instituţie pentru atenta supraveghere a studenţilor.

Câteva zeci de studenţi de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate după ce, marţi seara, au acuzat stări de rău, dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

În urma acestui incident, niciun student nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

"Conducerea instituţiei îşi exprimă regretul pentru această situaţie şi efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situaţiei şi preîntâmpinarea apariţiei unor incidente similare", arată sursa citată.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Corp de Control, #mai, #Academia de Politie, #enterocolita , #politie