Curtea de Apel de la Alba Iulia a respins contestațiile depuse de cei doi suspecți, în cazul morții afaceristului Adrian Kreiner

Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 13:44
1298 citiri
Curtea de Apel de la Alba Iulia a respins contestațiile depuse de cei doi suspecți, în cazul morții afaceristului Adrian Kreiner
Omul de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu FOTO: oradesibiu.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, 18 ianuarie, ca nefondată contestaţia depusă de către unul dintre suspecţii crimei din 6 noiembrie 2023 de la Sibiu, Marian Cristian Minae, împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de către Tribunalul Sibiu.

Totodată, instanţa a respins ca tardivă contestaţia formulată de către un alt suspect, Ghiţă Laurenţiu, împotriva aceleaşi încheieri din noiembrie 2023 a Tribunalului Sibiu.

"Respinge ca tardivă contestaţia formulată de către contestatorul- inculpat G.L., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu (...), pe care o menţine. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul-inculpat M.M.C., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu (...), pe care o menţine", se arată în soluţia pe scurt publicată joi pe portalul Curții de Apel Alba Iulia.

Fiecare contestator-inculpat este obligat de instanţă la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.

Iniţial, contestaţia formulată de către Minae ar fi trebuit să fie judecată de către CA Alba Iulia în data de 28 noiembrie 2023.

Judecarea cauzei a fost mai întâi amânată pentru 6 decembrie, apoi pentru data de 25 ianuarie, "faţă de lipsa inculpatului contestator pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales".

Ulterior, CA Alba Iulia a preschimbat termenul din 25 ianuarie pentru 11 ianuarie, când a amânat pronunţarea pentru 15 ianuarie şi, mai apoi, pentru 18 ianuarie.

În 4 ianuarie, CA Alba Iulia a respins contestaţia depusă de către Ghiţă Laurenţiu împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a confirmat, în 30 decembrie, arestarea preventivă dispusă în lipsă.

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, respectiv unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost găsit.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv. Bărbatul este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
#crima Sibiu, #Adrian kreiner, #contestatii, #respinse, #suspecti crima sibiu, #curtea de apel alba iulia, #crima , #crima