Criza lovește catastrofal într-o țară cu mulți români: 3 milioane de locuri de muncă dispar, pierderi de 30 de miliarde

Luni, 15 Ianuarie 2024, ora 13:06
16253 citiri
Criza lovește catastrofal într-o țară cu mulți români: 3 milioane de locuri de muncă dispar, pierderi de 30 de miliarde
Londra are pierderi de 30 de miliarde de lire steerline în urma Brexitului FOTO: Wikipedia

Criza multiplă din prezent lovește cu tărie într-o țară în care trăiesc un milion de români, după ce un raport recent publicat arată că impactul economic asupra statutului va fi puternic. Astfel, cercetarea realizată de Cambridge Econometrics dezvăluie că Marea Britanie se va confrunta cu dispariția a 3 milioane de locuri de muncă, iar Londra cu pierderi de 30 de miliarde de lire sterline, toate în urma Brexit-ului.

Un raport care a fost comandat de primarul Londrei, Sadiq Khan, dezvăluie efectele economice devastatoare ale Brexit-ului, potrivit Left Foot Forward.

Cercetarea a arătat că vor fi cu trei milioane de locuri de muncă mai puține, o treime mai puține investiții și importuri și exporturi semnificativ mai scăzute. Londra a pierdut deja 30 de miliarde de lire sterline, iar diferența de productivitate deja costisitoare dintre capitală și restul țării se va extinde, avertizează raportul.

Criza face prăpăd într-o țară iubită de români: ”Nu am găsit de închiriat, este mai scump ca în New York”

În comparație cu dacă Marea Britanie ar fi rămas în Uniunea Vamală și Piața Unică, până în 2035, Cambridge Econometrics estimează că valoarea adăugată brută (VAB) va fi cu 10 la sută mai mică în Marea Britanie și cu 7,5 la sută la Londra. Marea Britanie va avea cu 3 milioane de locuri de muncă mai puține, dintre care 500.000 ar fi fost la Londra.

Vor fi investiții cu 32% mai mici în Marea Britanie, ceea ce va duce la o producție mai mică. Țara va avea importuri mai mici cu 15,8% și exporturi cu 4,6% mai mici. Productivitatea Londrei va rămâne aproximativ aceeași, dar capitala va avea VAB și locuri de muncă mai mici, avertizează cercetătorii.

Primarul Londrei a susținut că încercarea de a duce Brexitul la succes sau ignorarea impactului acestuia nu este o strategie viabilă pentru prosperitate. El a criticat guvernul pentru că a făcut un „legământ de tăcere” cu privire la efectul dăunător al Brexit-ului. În schimb, el a stabilit un plan pentru o relație mai puternică cu Europa pentru a stimula economia națională, a atenua criza costului vieții și a crește investițiile în serviciile publice.

Va avea Ucraina o bază în România? Un general american răspunde neașteptat: ”100% așa ar fi, dar este o problemă”

Khan îi îndeamnă pe liderii politici să reconstruiască relația cu Europa în 2024, spunând că asigurarea unui Brexit mai bun ar duce la creșterea comerțului, investiții mai mari și o creștere mai puternică, beneficiind exporturile și standardele de trai.

„Nimeni nu vrea să vadă o revenire la diviziunea și blocajul care ne-au dominat corpul politic timp de cinci ani lungi. Cu toate acestea, adevărul inevitabil este că această versiune inutil de dură a Brexit-ului are un efect negativ asupra capitalei și țării noastre – într-un moment în care ne putem permite cel mai puțin.

„Nu putem – cu toată conștiința – să pretindem că nu dăunează oamenilor și afacerilor noastre. În calitate de primar al acestui mare oraș, a alege să nu spui nimic ar fi o neglijare a datoriei”, a spus el.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#criza economica Marea Britanie, #criza economica, #Marea Britanie, #Marea Britanie Brexit, #romani Marea Britanie , #stiri externe