Ziare.com
1161Comentarii
2425Likes
1098Shares
MANDRU CA SUNT ROMAN

Mandru ca sunt roman: Eminescu, un meteor din alte lumi

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 10:48

   

Mandru ca sunt roman: Eminescu, un meteor din alte lumi
Nota undeva Nicolae Manolescu: "Cine vrea sa scrie un singur rand temeinic despre Eminescu trebuie sa treaca prin Calinescu", pentru ca semnatarul lucrarii "Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent", comparativ cu altii, ce au pus doar "o caramida", "a reconstruit intreaga temelie", reusind sa dea "exegezei eminesciene un sens nou".

Stim cu totii ce insemnatate prezinta opera si convingerile politice, apartinand marelului poet roman Mihai Eminescu, si, cum bine zicea Mircea Eliade, "ar fi zadarnic s-o amintim inca o data".

Caci, continua ganditorul, "tot ce s-a creat despre el, de la Nicolae Iorga si Tudor Arghezi pana la Vasile Parvan, Nae Ionescu si Lucian Blaga, poarta povestea geniului sau macar a limbii eminesciene".

Desigur, Creanga, Alecsandri, Odobescu, Caragiale nu pot fi uitati, dar Eminescu, spunea tot Eliade, aflat la Paris in 1949, este "pentru fiecare dintre noi altceva. El ne-a relevat alte zari si ne-a facut sa cunoastem altfel de lacrimi".

Si, parca voind a-l completa, Tudor Arghezi, poetul ce l-a intalnit personal pe Eminescu (pe Calea Victoriei), pe cand avea doar sapte ani, cugeta mai tarziu:
"A vorbi de poet e ca si cum ai striga intr-o pestera vasta. Nu poate sa ajunga vorba pana la el, fara sa-l supere tacerea. Numai graiul coardelor ar putea sa povesteasca pe harpa si sa legene, din departare, delicata lui singurate ca slava".

Tudor Vianu vedea in Eminescu "un calator al drumurilor lungi", purtand pe sandale "praful veacurilor", in vreme ce Garabet Ibraileanu il considera "o aparitie inexplicabila in literatura noastra (...) sarmana literatura de la 1870 in care a cazut ca un meteor din alte lumi".

"Fara Eminescu", afirma Emil Cioran, "neamul nostru ar fi neinsemnat si aproape de dispretuit. Daca n-am fi avut pe Eminescu, trebuia sa ne dam demisia. Eminescu este scuza Romaniei".

Intoarcere in timp

Dupa acest preambul, va propun o scurta calatorie in timp, pe repede inapoi, pentru a-i intalni, intr-un scenariu imaginar, pe cativa dintre corifeii culturii romanesti. Toti au avut, intr-un fel sau altul, de-a face cu "cel mai liric poet roman", dar si cu omul Eminescu.

Insa, inainte de toate, cativa pasi pe la "Rotonda Scriitorilor" din Bucuresti, acolo unde l-am regasit pe Eminescu. Poetul nu era singur. Pe aproape, se aflau alti titani ai scrisului romanesc: Cosbuc, Caragiale, Creanga, Alecsandri, Odobescu, Maiorescu etc.

De pe soclul sau, nu scruta departarile cu "ochi galesi", ci cu o "privire de vulture si de demon", asa cum l-a descris Tudor Vianu.

Spre "Bojdeuca din Ticau"

Periplul continua. La Iasi, primul popas, "Bojdeuca din Ticau". Eminescu nu era "in ceardacul unde", cum e zicerea lui Creanga, uitandu-se "pe cerul plin de stele" sa-i povesteasca humulesteanului "atatea lucruri frumoase". Nu l-am gasit nici pe "laita", pe care, in 1886, cand a fost adus aici pentru prima oara, s-a asezat "la oleaca de odihna".

La "Casa Pogor"...

azi "Muzeul Literaturii Romane din Iasi", un veritabil Panteon, am nutrit o vie speranta. Acolo, Eminescu participa la intrunirile saptamanale ale membrilor gruparii literare "Junimea". Intr-adevar, la masa din salonul literar, stateau Maiorescu, Creanga, Caragiale, Iacob Negruzzi, Ioan Slavici, A.D. Xenopol, Vasile Conta.

Deoparte, la o masuta, mi-a atras atentia un tanar. Parea absent, se gandea dincolo de el. N-a zabovit mult, s-a ridicat si a iesit in graba, uitandu-si petecul de hartie pe care statea scris: "Nu cumva indaratul vietii e un regizor a carui existenta n-o putem explica?"

Apropiindu-ma de cei prezenti, am intrebat: Cine este domnul care a plecat?

- Badia Mihai, a raspuns Creanga.

- Adica, Mihai Eminescu?

-[...]

Spre Varatec

Veronica Micle? Langa biserica Sf. Ioan de la Varatic, "departe de teiul eminescian si de eternitatea Iasiului" (marturia apartine lui Emil Garleanu), era doar mormantul "uitat" al Veronicai Micle, "dulcea dragoste a lui Eminescu". La randul ei, cum scrie G. Galaction, l-a iubit pe Eminescu "cu o iubire febrila, completa si nimicitoare, asa cum mai rar se vede pe pamant".

Arc peste timp

"Eminescu? Era o frumusete! O figura clasica incadrata de niste plete mari negre: o frunte inalta si senina, niste ochi mari la aceste ferestre ale sufletului se vedea ca cineva este inauntru: un zambet bland si adanc melancolic. Avea aerul unui sfant coborat dintr-o icoana". (I.L. Caragiale)

Eminescu, "un om al timpului modern, cultura lui individuala sta la nivelul culturii europene de astazi." (Titu Maiorescu)

"Lipsit cu totul de ambitii, el nu avea nici o aspiratie pentru imbunatatirea situatiei sale sociale sau chiar materiale, ba nici macar dorinta naturala si legitima a autorilor ca scrierile sa le traiasca dupa moarte si meritele sa le fie apreciate si recunoscute de generatiile viitoare nu rasuna niciodata in sufletul sau candid." (Iacob Negruzzi)

"Toate i se pareau spoiala si minciuna, si miselie, si nemernicie, intreaga fiinta i se razvratea cand vedea furioasa goana dupa averi si dupa pozitiuni, in care cei mai obraznici dedeau la o parte pe cei mai vrednici (....), iar virtutea era luata drept nebunie". (Ioan Slavici)

"Eminescu - suma lirica de mari voievozi." (Petre Tutea)

"Din fiecare pagina (manuscrise - n.red.) o flacara jucausa iti arata si drumul si tezaurul. Apropie-te cu smerenie si sufletul poetului, prezent in fiecare silueta si-n fiecare stih oricat de tainic, iti va vorbi si va pune capat indoielilor tale". (Perpessicius)

"Pentru muzica lui Eminescu sunt potrivite muzica lui Berliotz si paleta lui Delacroix". (Bernard Show)

"Eminescu este minunea poporului roman (...) un pisc". (Dan Puric)

"Astfel se stinse in al optulea lustru de viata cel mai mare poet pe care l-a ivit si-l va ivi vreodata, poate, pamantul romanesc." (George Calinescu)

"Ca o stea fixa, opera eminesciana lumineaza acum intregul cer al natiei dindu-i glorioasele ei raze, aratand participarea ei la algoritmurile geniilor universale". (Zoe Dumitrescu-Busulenga)

Ce s-ar mai putea adauga? As impieta toate judecatile de valoare. As mahni, poate, desi lui Eminescu nu-i placeau laudele, sufletul celui caruia ii iubim opera, de la "De-as avea", pana la capodopera "Luceafarul". Si care ne-a obisnuit sa-i purtam numele pe buze ori de cate ori se vorbeste de Romania. Mandra ca l-a dat pe Eminescu!

Urmariti primul film documentar despre Eminescu, realizat in 1914.Va invitam sa va alaturati demersului nostru, contribuind cu materiale-documentar, cu interviuri si reportaje sau chiar cu propriile marturii.

Cunoasteti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spuneti-ne povestea lui si o vom publica.

Va fascineaza un personaj sau o intamplare care au marcat istoria Romaniei? Trimiteti-ne un documentar pe aceasta tema pe care il vom publica.

Ne puteti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Multumim si va asteptam alaturi de noi!
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25906 ori

PROPUNE UN ROMAN SA NE MANDRIM CU EL
redactia@ziare.com
Mandru ca sunt roman, pe Facebook
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Daca ajungi in Tulcea, oras situat pe 7 coline, la fel ca si Iasiul, dar ca si Roma, nu ai cum...
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mircea Eliade, unul dintre cei mai cunoscuti romani din lume si probabil cel mai mare istoric...
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
A dat America, tara tuturor posibilitatilor, pentru Romania si a venit la noi, sa traiasca...
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar fi interesat

de stiut si parerea lui Patapievici despre Eminescu.

 

da

si mai sunt multi altii care...

Mai bine l-ati reabilita pe Eminescu......

In loc sa va folositi de marele Eminescu ca sa iesiti voi in evidenta, mai bine ati cauta sa aratati adevarul privind moartea lui. Eminescu nu a murit nebun. Eminescu a fost asasinat.

in acest caz Patapievici

a sarit calul. si-a depasit conditia. nu se face asa ceva.

 

 

corect!

Ba chiar C.Z Codreanu face mai mult decat gruparea amintita.

Institutul Cultural Roman

se numeste institutia cu pricina si are filiale in lumea intreaga unde-l promoveaza pe Basescu,marele om de cultura!

Corect

doi mari patrioti. sint mindru cu ei. si mi'e rusine ca elogiem un rege far de tara.

Baieti, treziti-va! Suntem in 2012!

Hai, acum astept injuraturile de rigoare..
Eu va doresc o zi buna!

 

NU-I Bine, Dumi ...

NU-I Bine deloc ... :)):)):))

DACA asteptzi cu ... Deliciuu' si in_Fiorari Duuulci

"Injuraturile de Rigoare",
rezulta ca ESTE Ceva in Sub_Liminaluu' lu' Matale care NU se va ostoi usor numai cu Injuraturi .. :)):)):))

I_Refutabil, in Cazuri Similare, Istoria clinica a arata ca Trenduu' este Crescator ...

Sau, daca vrei, din ce in ce mai IN_Jos ...
Extrage-te CAT mai potzi ... :)):)):))

Unele, nu multe, To'arasi Precizari ... :)):)):))

CUM de ai avut VOIE sa cautzi Citate despre Eminescu ?

ANI de Zile, Io si Nevasta, Aparatorii Biblitoecii Nationale,
ba chiar SI Salvatorii EI, Bibliotecii in 2002, de la Desfiintare,

ne-am mirat, pe Situri Culturale

DE CE NU se scrie Nimic, To'arasi in Presa,

la 15 Ianuarie 1850 si la 15 Iunie 1889 ...

Acuu', deveni NECESAR IAR, Eminescu si primisi Dispozitziune sa scrii ...
Ma rog, TOTeste Bine ...
Desi suna ca o insulta pentru Eminescu, sa il slavesti Matale sau Barbatzeluu '...

STII, DE CE sau itzi fac un Rememeber de pe Forum, la Adresa MEA,
cam prin 15 August, zii Anuu', ca Io AM Docomentuu ...

Fotografiat PE_Screen,
Copiat in Word cu Imaginea Ecranului,
Capturat cu Programul Screenshot ... :)):)):))

Da', POATE scormonesti prin Arhive sau ... Biblioteca Nationala, da' NU ai UNDE,

ca Acolosa se tzin doar Simpozioane, Zile Culturale, Muzici, eventual Nationale, de Toate, To'arasi, afara de Cartzi care putrezesc sau ARD, ca in Mai 2009, in Tacerera Oportun_Telefonata IMPERATIV a Presii ... Libere ... ...:)):)):))

sa AFLI si sa NE spui CINE si DE CE

l-a UCIS ! UCIS ! UCIS !

pe Mihai Eminescu SI murdarindu-l in Timp cu Acuza ca este Nebun ...
Principaluu' Actor fiind ... MARE_le 'Telectual ROMAN,
Titu Maiorescu ...

Apartenentza la ...:)):)):))a fost Mai_MARE decat "Telectuialitatea lui SIdecat nationalitatea lui ...

Daca vrei itiz dau Doau CARTZI scrise de Romani Autentici in care este descrisa detaliat Murdara Actziune ...

ASA de Mare a fost FRICA celor contemporani cu Eminescu, incat s-a transmis SI pana la George Calinescu ...

SI acesta batea Camopiile Literaturii cu
Dementza lui Eminescu si "Sifilisuu'" drept Cauza ...

A stiut EL Divinuu' Critic CE a stiut ... :)):)):)
NU crez ca a stiut si CHIAR TOT, To'arsicii,
CE avea sa urmeze DUPA '44 ...

Da' i-a prins BINE ... :)):)):))

Alt_FEL ar fi fost la Abrud, impreuna cu Alti ROMANI Semnificativi ...

 

ai aparut?

ne era dor de polologhiile dumitale. Cum poti crede ca a primit"ordin" sa scrie despre Eminescu? Ce interes ar fi avut autoarea? S-ar fi cuvenit sa remarci osteneala ei. Dar, asa sunteti unii. Plamaditi din aluaturi proaste.

 

Eminovici ?

Hmmm, Eminovici, ce nume sa fie asta... a, gata, stiu ! Sunt mandru ca sunt rus ! Lumina vine de la Moscova ! :p :p (asta ca sa ne calmam cu discutiile pe tema "*** imputit care il injura pe eroul nostru national")

 

ce minte sharp poti avea

auzi, Eminovici rus! nici ca gluma nu e de ras. gandire inceata.

@ angriel

esti depasit mai nene. cauta'te, fa ceva ca nu'i a buna.

 
 

 

in niciun caz

articolul nu si-a propus sa redea biografia lui Eminescu sau alte chestiuni legate de, spre exemplu, "cine l-a ucis pe Eminescu". Poate constitui o alta discutie, un alt mod de abordare.

Tanti Anaeli ... :)):)):))

CINE se aseamana, ca intre Colegi, se aduna si sprijina … )))

Mi-ai re-confirmat ca, in Adevar :

- NU se poate discuta cu Alde VOI, Presarii de Presa SI … )))
- Este Al Treilea Semn de Apartenentza la ;;; )))

Cand NU potzi argumenta, DAI …

1. Cu Pumnuu’, Bastonuu’, Lamba de 1000 de Watts in Ochi, Betzisoruu’ pe … ))) )))Batzuu’ la Talpi, etc. sau PUI Cenzuracks sa TAIE
NU te-am surprins IN_Faptuire, cu Bataia …da’ NU m-as mira … )))…
Ia Lectziuni de UNA ca care a ajuns SI la Bruxelles … )))
2. Zici de Ala, Oponentuu’ ca este Diliu sau …

3. Privesti de parca batzi Cuie … )))
Chiar ca SE VEDE Cestia Asta din Poza de la CV … )))

MI_AI taiat Ambele Comentarii de Raspuns la Insultele lu’ Talica …

Apropo de Calitatea Aluatului … )))

CHIAR crezi ca NU le voi sa pe un Blog Personal care este GATA ?

Chair ca Aluatuu’ TAU este din Faina Slaba valoric …
Si, are SI Drojdie expirata … )))

Adica va dati Zmei, insultati Cockalar Mode si cand SE VEDE ca nici Talent de Bascalie Fuina NU aveti,

facetzi Cenzura …

Alta Discutziune despre Uciderea lui Eminescu ?
))))
CU Talica ? )))

Fugi D’Atchilea …

- NU ai nici Pregatirea si nici Sufletul Romanesc necesar …
- NU ai VOIA strict necesara … )))
- NU ai Curajuu’ Necesar, NU este correct politic … )))

@gabierul

e singura data cand ai dreptate. Luceafarul a fost ucis din pricini politice. In nici un caz n-a fost skizo ca ala de ridica panzele pe catarg.

 

Vezi ca te incadrezi in Raspunsuu' dat Ilenii ... :)):)):))

Te recunosti imediat din Reactia Automata la Critica ... :)):)):))
Pun'tuu Doi ...

Iar GABIER este Ala de sta SUS in Gabie sa vaza CE Pastravanii de Jos,

de la Spalat Puntea de Varsaturile LOR de dupa Betzia cu Rom Prost ...

NU "vede"...

AU Mintzile Po_Sedate de Dreaqquu SI sunt mereu Betzi cu Rom Prost, Idei de Aiurea, Lacomie si ... Cockalar_Ness ...

Ceeea CE le astupa SI Mintea, Atunci_Cand_O_(Mai)_au ... :)):)):))
Au Mintzile Po_Sedate de Dreaqqquu' ...
Vai tzie ... :)):)):))

Gabieruu' NU este Ala de la schimbat Panza pe Catarg ... ... ... :)):)):))
ALA este cel mai putzin Beat ...
Cel mai Beat este Capitanuu' ... :)):)):))

NU va mai obositzi sa taiatzi, Bhei ROM_arilor ...

Totuu', SI cele Comentarii_Taiate VA fi pe Blog ...
Abia astept SI Io si Altii sa va dedati la Taiere ...

Dovada ! Dovada !

Si, m-am saturat sa VA umplu Caramanele la Ziare.Kom ...
Pen'ca, Ori_Si_Cat,
Comentariile Gabierului v-au adus Prea_Multzi Bani ...

In Loc sa il respectatzi, VOI ROM_arii de Sub_Punt,
il injuratzi Cockalar Mode si il depunctatzi AR(D)si de Pizma ...

Deja va boicoteaza Unii ....
O sa ramanetzi INTRE_Voi sa VA scuipatzi in Familion ... :)):)):))

@Gardierul

se vede ca ai fost machilot, de stii ce ii aia gabie. Cumva cu teul si mopul pe puntea sasiului?

Mandru ca sunt roman: Eminescu, un meteor din alte lumi

In ce-l priveste pe Mihai Eminescu si ce-a patit bietul OM in ultimii ani ai vietii, va rog sa ma credeti ca nu sunt absolut deloc mandru ca sunt roman!

Pentru ca l-au ridicat in camasha de forta "serviciile secrete" din baia comunala care exista pe vremuri pe undeva langa Biserica Armeneasca, in Bucuresti.

Si l-au internat, tot cu forta, in spitalul de nebuni al "doctorului" Shutzu!

Ani de zile dup-aceea l-au injectat cu doze incredibile de mercur, pentru ca, ziceau j.avrele politice de-atunci, Eminescu era bolnav, nici mai mult nici mai putin decat de sifilis!

Intoxicatia acuta cu mercur, se stie ca da halucinatii, dementza si toate cele de nesuportat pentru o fiinta omeneasca!
J.avrele politice de-atunci, exact asta au vrut!
Sa-l discrediteze complet, sa-l poata declara nebun.

Bietul nostru geniu formidabil, nu avea numai un caracter cu totul special, nu a fost numai un extraordinar iubitor de tara romaneasca, dar a avut si-o vana sanatoasa de tzaran, dac-a rezistat el ani de zile, la un tratament care ne-ar fi ucis pe oricare dintre noi, in mai putin de-o luna!

Asa ca ... sa mai fiu mandru ca sunt roman?

 

nu poti confunda niste criminali

cu un geniu, ci doar efectul letal al acestora.

N-am inteles absolut nimic din "confuzia" ta!

Nu am pomenit absolut nimic, despre nici o "confuzie".

Doar am afirmat ca niste j.avre politice, niste laturi umane, au ucis un geniu formidabil!
ATAT!

De-o bucata de vreme-ncoace, am impresia ca scriu in chineza, nu in romaneste!

Nici un "Gabier" cu un "machilot" ...

Nici un Om Normal cu Unuu'ca tine,

care sare la Creasta aiurea, strabatut de Implusiuni Mentale dezordonate ...:)):)):))
Vezi ca si Altuu' a sesizat ca Una gandesti si Alta itzi iese in scris ...

Samagon ?

Si, cand am zis ca Mihai Eminescu a fost un geniu formidabil ...

... n-am facut-o numai privitor la poeziile si proza lui.
Ci am zis-o gandindu-ma la extraordinara lui putere de-a anticipa. Intr-ale fizicii, nici mai mult nici mai putin.

Recititi va rog, "La steaua":

"La steaua care-a răsărit
E-o cale-atit de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins in drum
In depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre.

Icoana stelei ce-a murit
Incet pe cer se suie;
Era pe cind nu s-a zărit,
Azi o vedem și nu e."

Poezia asta, a scris-o Eminescu in 1886, muuult inainte de anul 1905, cand Albert Einstein si-a publicat teoria relativitatii restranse, prin care stabilea drept constanta universala, viteza luminii!

Astazi stim cu totii ca imaginea stelelor de pe cer, este de fapt imaginea lor de-acum ... o mie, un milion sau cateva miliarde de ani, depinde cat de departe sunt de planeta noastra!

ASTAZI, nu este 1886!

 

aproape adevarat

Eminescu a anticipat in fiinta lui acea celebra ecuatie E=mc2. Fara fizica in stare pura.

@bogdan4153

ai afirmat ca nu poti fi mandru ca esti roman din cauza acelor ucigasi. de aceea am spus ca nu poate fi confundata o liota de killeri cu un popor. Nu se poate particulariza mandria de natie.

 

ptr. motoGavrierul

Iasu ipochimen cocotzat! ne'ai mai dat cateva esantioane de "eseuri" trambitzate dintr'o materie gri-sobolan, la randul ei zamislite de organul vital neted ascuns in cutia ucraineana. Bun revenit!

 

A aparut si Viermele Capcaun ...:)):)):)) si Restuu'

de Carcalaci ...

VOR neaparat sa le redau in Vazuu' Lumii Vomele Maronii din August 2011 ...:)):)):))

S-a sunat Adunarea, Mobilizarea ... :)):)):))
Vin Toti, care spalatzi, care, multzi. ne_spalatzi din ... Locuu' unde simt Caldura Fermentatziunii ... ...:)):)):))
NU isi dau seama in Furia LOR Turbata ca se dau de gol Singuri ... :)):)):))
Ca Anti_Romani ...

Adica vezi Doamne, Boboruu' Forumist da Cinci unor Schelalaieli Chinuite de Bascalie Cocalara si A_Culturala , ba chiar Analfabeta Groasa ....:)):)):))

SI da Note Mici lu' Gabieruu' care in Textele lui pune o Multzime de Probleme Grave ale Romanismului, in general

si Chestiunea Uciderii lui Eminescu de catre Slugile Liftelor in special ...

Si, NU realizeaza Pastravanii IMENSUL Ridicol Gros, Noroios in care se scalda ...

Normal, Suflete de Slugi la Lifte ... :)):)):))

Cand este sa injure, se reped, crezandu-se Dastepti ...

Cand ii BAT cu Urzici la ... Bucile ...:)):)):)) Obrazului, desigur,
FARA un singur Cuvant Obscen, ceea CE NU-i Colea, NU este accesibil Ori_ din Drum ...:)):)):))CUI

Curajosii care ma acuza pe MINE de Lasitate,
telefoneaza la AIA_de_la_Butoane ... :)):)):))

miriapodule Xavier

ai mai multi cili si peri omidosi decat sinapse. Nu e vina ta, asta ti-e faina 000,0

ce te-a apucat

garoi de apa sarata. iar ai dat cu bidineaua pe stuful de pe coliba. Abtine-te cand e vorba de un geniu ca Eminescu. Da-o in Gura Humorului de treeaba!

nu am gandit ca puteti sa intrati intr-o

asa polemica legata de marele nostru poet. In loc sa apreciati ca subiectul a fost tratat dintr-un unghi diferit, ca s-au scos in evidenta extraordinarele cuvinte ale diverselor personalitati, voi va improscati unii pe altii.

 

Din polemica apar

Ideile geniale. Conditia polemicilor e sa fie cordiale. Ierte-l Dumnezeu pe marele Octavian Paler.!

Schizura este IN_Mintea_tzi ... :)):)):)) Urmasule ... :)):))

Pen'ca TU ai inceput sa ma insultzi ...

IN Bucuria Jegoasa a lu' Alde Notacks ... :)):)):))si a ...Ordonatorilor de ... Lefuri de Peste_Notacks ... :)):)):))

Acuu', Urmare a Schizurii DIN_Mintea_tzi de ... Urmas ... :)):)):))
invitzi la Moderatziune si ne cainezi de ca "ne" improscam ...

Dualitate Mentala ...
DOI in Ciribomflexer ...

Adica "schizo" REAL ...
Apoi, te repezi sa il faci "garo" pe Altuu', din aceeasi Echipa cu Talica ... :)):)):))
Incaiera-i Dreaqquu_le :)):)):))

Am zis Io BINE ...
Romania este ACUM Un Balamuc Inveresat ... :)):)):))
Bezmeticii, Urmasii, Capcaunii, Garoii, Schiz_Hood

au caftit Medicii, le-au luat Halatele SI Parafele, vaneaza oamenii Inttregi la Minte si ii califica ...

dupa Mintea LOR Chinuita si Rea, mai_ales REA ...

haoileu Tulumba !!

patologie macra la tine teteo! Spune drept iei sedative cu polonicul sau veleriana cu stropi?

SACA mai aveam o Indoiala ... :)):)):))

"Urmasul" SI "Capcaunul"(Garoiuu'...:)):)):)) apud "Urmasul"...

SUNT in aceeasi Devla ...
Urata, Neagra, de_Satra si Coviltir ... :)):)):))Pe afara...

Populata de Astia DOI, simultan dupa Regula Schizo ...

Si, ca orice Schizo, SE cearta intre ei ...

Apoi scuipa Afara Jeguu' din Interior ...
Intarindu-lpe cel ... traditzional,

cu Miros de Fum si de Prajeala de Gaina Moarta 'n Cotetz si abia APOI, sparlita, fripta si consumata cu Ghearele Goale, dupa Datina Ancestrala ... :)):)):))

SI, tot dupa Datina incearca sa dea Pe_Altzii, Pacatele Personala, oparitzi de Conditzia lor aparte ... :)):)):))

Bheiii, Io te intzeleg ca SUFERI din cauza de Coloratziune ...

Incearca cu Hidrochinona si Alte Revelatoare Foto, ca Michael Jackson ...:)):)):))
Da' vezi ca itzi cade Meckla, bucatzi_bucatzi ...
Numai Jeguu' NU ...
Ala este secretat continuu' Din_Interior ... :)):)):))

Io ii stiam pe Astia de la Ziare.Kom, posibili Kominternisti ...
Dar vaz ca accepta SI Con_In_Locuitori ... :)):)):))

Vezi, mai dezbraca Uniforma Aia, cand dormi ...:)):)):))
Se impregneaza ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor