Angela Gheorghiu a fost numita Ambasador al Pacii UNESCO

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 21:05
1994 citiri
Angela Gheorghiu a fost numita Ambasador al Pacii UNESCO

Angela Gheorghiu a fost invitata de onoare a celei de-a zecea editii a Tuscan Sun Festival din Florenta pentru un concert sub egida UNESCO, iar cu aceasta ocazie soprana a fost numita Ambasador UNESCO al Pacii, informeaza managementul artistei.

Investitura oficiala in aceasta functie va avea loc la Paris, in prezenta oficialilor UNESCO. Angela Gheorghiu sprijina actiunile UNESCO, onorariul sau la acest concert fiind donat in intregime acestei organizatii.

Soprana sustine misiunea UNESCO de dezvoltare a dialogului intercultural prin educatie, cultura, comunicare si informare si spera ca gestul sau sa contribuie la cresterea nivelului de constientizare a problemelor semnalate de aceasta organizatie.

Titlul de Ambasador al Pacii UNESCO i-a fost acordat pe scena Tuscan Sun Festival de Hans d"Orville, ambasadorul UNESCO in Italia. In cadrul acestui concert aniversar, Angela Gheorghiu l-a avut ca invitat pe tenorul albanez Saimir Pirgu, fiind acompaniati de Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino sub bagheta dirijorului Eugene Kohn.

Spectatorul surpriza la acest concert a fost nimeni altul decat Andrea Bocelli, prieten vechi si partener de scena al sopranei.

Soprana Angela Gheorghiu a fost invitata in octombrie 2012 sa sustina doua concerte de gala alaturi de World Orchestra for Peace, sub bagheta celebrului dirijor rus Valery Gergiev, pentru a celebra 100 de ani de la nasterea unei legende dirijorale: Sir Georg Solti. Concertele vor avea loc la renumita Carnegie Hall, New York, pe 19 octombrie, si la Symphony Center din Chicago, pe 21 octombrie. Concertele sunt realizate sub egida Fundatiei Solti SUA si a Academiei Solti.

Angela Gheorghiu, nascuta pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internationale, fiind, totodata, unul dintre cel mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Opera de Stat din Viena.

De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii. In 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a editie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a castigat si in 2001. Totodata, in 2010, soprana a fost decorata cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Comandor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Angela Gheorghiu ambasador UNESCO, #Angela Gheorghiu ambasador pacii , #UNESCO