UPDATE Jurnalistă Digi24 lovită de fostul baron local Dan Ilie Morega. A fost solicitată măsura arestării preventive

Vineri, 22 Martie 2024, ora 16:51
4484 citiri
UPDATE Jurnalistă Digi24 lovită de fostul baron local Dan Ilie Morega. A fost solicitată măsura arestării preventive
Dan Ilie Morega FOTO Captură video

Poliţiştii din Gorj au deschis o anchetă după ce Dan Ilie Morega a lovit, vineri, o jurnalistă. Apoi, fostul prefect de Gorj i-a ameninţat pe ziarişti că vor răspunde penal.

UPDATE 16.48 Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat că vor solicita instanţei înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru Dan Ilie Morega.

“Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a solicitat judecătorului înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive”, a anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Știrea inițială

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au anunţat că au fost sesizaţi despre faptul că o femeie a fost agresată de un bărbat.

“În această după-amiază, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj”, au arătat poliţiştii.

Ei au precizat că în această cauză a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Femeia agresată este jurnalistă Digi 24. Ea a mers la biroul lui Dan Ilie Morega pentru a obţine o declaraţie de la fostul prefect, iar bărbatul a lovit-o şi a dat-o afară din clădire. La scurt timp după acest incident, Morega i-a ameninţat pe jurnalişti că “vor răspunde toţi penal”.

Dan Ilie Morega s-a ales cu un nou dosar penal după ce a condus o maşină pe o stradă din Târgu Jiu şi a lovit un autoturism. Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat de mai multe ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Cel mai recent astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc", afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

În plus, doctorii i-au recomandat - în fişa de externare - să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Dan Ilie Morega, #jurnalista, #lovire , #eveniment