Voiculescu, urmarit penal pentru santaj: Cum se apara fondatorul Intact

Joi, 03 Iulie 2014, ora 20:31
4118 citiri
Voiculescu, urmarit penal pentru santaj: Cum se apara fondatorul Intact

Dan Voiculescu a declarat joi seara, la iesirea de la DNA dupa ce a fost pus sub control judiciar pentru santaj, ca nu ii cunoaste pe cei care l-au reclamat si ca totul este "o noua porcarie".

"Avem de-a face cu o noua porcarie. Astazi, 3 iulie, au venit vreo 3-4 oameni sa declare ca i-am santajat. Nu-i cunosc. Mi-au spus (procurorii - n.red.) numele, dar nu-i cunosc. Inchipuiti-va ca pe data de 3 iulie, adica astazi, s-a intamplat sa vina toti astia, toti deodata, sa spuna ca eu i-am santajat, iar eu, repet, nu ii cunosc", a spus Voiculescu, mentionand, de asemenea, ca nu exista inregistrari in acest dosar.

Fondatorul trustului Intact a acuzat ca este vorba despre "o minciuna ordinara". Voiculescu le-a mai spus jurnalistilor ca joi ar fi trebuit sa tina o conferinat de presa, in care avocatul sau, Gheorghita Mateut, sa prezinte detalii referiroare la "celelalte porcarii", insa aceasta a fost anulata.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca in dosarul de santaj nu exista probe, "doar simple afirmatii".

"Eu stiu ca orice as spune se interpreteza la nivel subiectiv, dar pana ce nu se prezinta nicio proba materiala, nu cred ca afirmatiile din aceasta ordonanta, prin care se dispune punerea in miscare a actiunii penale, ar avea vreun scop", a declarat Mateut, care a refuzat, insa, sa mentioneze numele persoanelor care l-au reclamat pe Voiculescu sau al companiilor despre care se vorbeste in dosar.

Voiculescu, pus sub acuzare pentru santaj

Dan Voiculescu a fost pus, joi seara, sub control judiciar, fiind urmarit penal intr-un dosar de coruptie. El este acuzat de "santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale) ", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj - A fost pus sub control judiciar

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut ca Dan Voiculesc a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii, carora le-a spus ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare.

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma totala de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia, arata procurorii DNA.

Un al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, chiar daca s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat trustul Intact a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestui om de afaceri.

Taxe de protectie impotriva denigrarii

Potrivit probelor administrate in cauza, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Dan Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii, arata documentul citat.

Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3.

"In cauza, sunt indeplinite exigentele procedural-penale privind luarea masurii controlului judiciar, aceasta fiind necesara in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii inculpatului Dan Voiculescu de la urmarirea penala si al prevenirii savarsirii de catre acesta a unor noi infractiuni de santaj", mai transmite DNA.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dan Voiculescu DNA, #Dan Voiculescu santaj, #Dan Voiculescu urmarit penal , #proces