Procurorul Emilian Eva a primit unda verde pentru a se intoarce la Iasi

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 17:09
4963 citiri
Procurorul Emilian Eva a primit unda verde pentru a se intoarce la Iasi
Foto: ziaruldeiasi.ro

Procurorul Emilian Eva a primit unda verde de la CSM pentru a se intoarce la Iasi.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat, miercuri, incetarea detasarii la DNA la nivel central a procurorului Emilian Eva, cel care l-a trimis in judecata pe Dan Voiculescu pentru privatizarea ICA si care se ocupa de dosarul "Loteria II", acesta urmand sa se intoarca la Iasi.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat cererea de transfer a lui Eva, procurorul urmand sa-si desfasoare activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi de la data de 1 ianuarie 2008.

Emilian Eva a fost delegat la DNA nivel central din 2007 si in luna mai a anului trecut se ocupa de dosarul "Loteria II" in care sunt cercetati Dan Voiculescu si Gheorghe Copos.

Fostul presedinte al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, declara la data de 14 mai 2007, la o dezbatere televizata ca procurorul Emilian Eva - care instrumenteaza dosarul in care este cercetat - i-a comunicat ca este nevinovat.

A doua zi, Biroul de Informare si Relatii Publice a DNA a venit cu precizari, potrivit carora "procurorul Emilian Eva nu i-a comunicat lui Dan Voiculescu ca este nevinovat. Aceasta in conditiile in care Dan Voiculescu a fost pus sub invinuire si deci are calitatea de invinuit in dosarul penal instrumentat de DNA, fapt neschimbat pana in prezent. De aici rezulta ca procurorul apreciaza ca exista indicii si probe care sa justifice urmarirea penala impotriva lui Dan Voiculescu".

La data de 4 decembrie 2008, DNA l-a trimis in judecata pe liderul PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, presedintele CA al ADS, Corneliu Popa, si directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi, in legatura cu privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In total, DNA a trimis in judecata 13 persoane in acest caz, considerand ca privatizarea frauduloasa a ICA s-a facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 de euro.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Emilian Eva, #procuror la Iasi, #procurori CSM, #DNA, #dosar Dan Voiculescu , #stiri Dan Voiculescu
Comentarii
Poza Evacuatorul
Evacuatorul
rank 1
Fosta lui subalterna - ex-dactilografa ALAZAROEI CATALINA abia il asteapta sa revina la Iasi !