Daniel Florea, audiat la DNA. Procurorii au ridicat documente de la Primaria Sectorului 5 care au legatura cu achizitia de tablete

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:28
6839 citiri
Daniel Florea, audiat la DNA. Procurorii au ridicat documente de la Primaria Sectorului 5 care au legatura cu achizitia de tablete
Foto: Facebook/ Daniel Florea

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, este audiat la DNA joi, dupa-amiaza. El a spus, la sosirea la DNA, ca a fost chemat pentru a fi audiat in calitate de martor, fara a i se preciza despre ce dosar este vorba.

Intrebat daca ancheta ar putea viza achizitia de tablete pentru elevi, el a raspuns: "Primaria Secorului 5 nu a mai achizitionat tablete pentru elevi. Voi vedea".

Precizarile primariei

Procurorii DNA au facut, joi, perchezitii la mai multe adrese din Capitala si judetul Ilfov "in doua cauze penale ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei, presupus savarsite in cursul anului 2020 si anterior", arata un comunicat al institutiei.

Ofiteri ai Politiei Judiciare din cadrul DNA au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar si alte documente din cadrul Primariei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relatia cu aceasta societate comerciala, potrivit unei precizari a Primariei Sectorului 5.

Actiunea ofiterilor Politiei Judiciare din cadrul DNA are legatura cu achizitia de tablete facuta de Economat SRL, arata sursa citata.

La momentul transmiterii acestui comunicat, actiunea se afla in plina desfasurare, precizeaza oficialii.

Tabletele, in depozit

Primarul Cristian Popescu-Piedone sustine ca Sectorul 5 are, inca din august, 30.000 de tablete pentru elevi cumparate de fosta administratie a lui Daniel Florea. Dar toate aceste tablete ar sta intr-un depozit al unei societati edilitare, din cauza ca un director nu vrea ca ele sa fie distribuite.

Mai exact, Piedone sustine ca a descoperit tabletele in depozitele societatii Economat Sector 5 SRL. Aceasta este condusa de Petre Leonard, cunoscut ca apropiat al lui Marian Vanghelie (fost primar de al sectorului si ulterior consilier local in perioada 2016 - 2020 - n.red.).

Primarul transmite ca pe 9 noiembrie, Consiliul Local al sectorului a decis ca aceste tablete sa ramana in patrimoniul Economat SRL dar sa fie distribuite elevilor (mai ales ca in aceasta perioada cursurile se desfasoara doar online).

Problema este ca Petre Leonard n-ar dori acest lucru din cauza ca nu reiese din hotararea de Consiliul Local de pe 9 noiembrie in ce fel vor fi tabletele scoase din evidenta contabila a Economat Sector 5 SRL.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Daniel Florea DNA, #primaria sectorului 5, #tablete economat , #primar Sector 5