O boală lovește dramatic milioane de oameni: Creștere de 42% până în anul 2040

Sambata, 28 Octombrie 2023, ora 02:20
5198 citiri
O boală lovește dramatic milioane de oameni: Creștere de 42% până în anul 2040
Cazurile de demență vor crește dramatic în lume FOTO: Xpress

O echipă de oameni de știință condusă de University College din Londra, Marea Britanie, care a efectuat un amplu studiu publicat pe 26 octombrie 2023 în revista Lancet Public Health, a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătatea populației lumii. Experții au constatat că o boală gravă, demența, va lovi dramatic până la 1,7 milioane de persoane până în anul 2040, numai în Anglia și Țara Galilor.

Numărul cazurilor de demență ar putea fi cu 42% mai mare decât se estimase anterior, au comunicat cercetătorii britanici, potrivit Medical Xpress.

Studiile anterioare, bazate pe date de până în 2010, au arătat că incidența demenței a scăzut în țările cu venituri mari. Cu toate acestea, noua cercetare, publicată în The Lancet Public Health, indică faptul că incidența demenței a început să crească în Anglia și Țara Galilor după 2008.

Descoperire neobișnuită sub Antarctica: O lume ascunsă de mult timp, găsită neașteptat VIDEO

Pe baza acestei tendințe de creștere estimată a incidenței, cercetătorii proiectează că numărul persoanelor cu demență din Anglia și Țara Galilor ar putea fi semnificativ mai mare decât se aștepta în viitor.

Potrivit cercetărilor anterioare din Anglia și Țara Galilor, numărul persoanelor care trăiesc cu demență fusese prevăzut anterior să crească cu 57% de la 0,77 milioane în 2016 la 1,2 milioane în 2040.

Cu toate acestea, noua cercetare sugerează că această cifră ar putea ajunge până la 1,7 milioane. Cercetătorii au examinat nouă valuri de date de la persoane cu vârsta peste 50 de ani și care trăiesc în gospodării private în Anglia între 2002 și 2019, din English Longitudinal Study of Aging (ELSA).

Descoperirea medicilor ce schimbă total viața oamenilor: 22 de minute care te scapă de moartea prematură

Dacă rata de incidență crește la fel de repede ca ceea ce a fost observat între 2008 și 2016 (o creștere de 2,8% pe an), cercetătorii prevăd că numărul persoanelor cu demență în Anglia și Țara Galilor va crește la 1,7 milioane până în 2040 - aproximativ dublu față de numărul din 2023.

Autorul principal, dr. Yuntao Chen (Institutul UCL de Epidemiologie și Îngrijire a Sănătății), a declarat: „Este șocant să ne gândim că numărul persoanelor care trăiesc cu demență până în 2040 ar putea fi cu până la 70% mai mare decât dacă incidența demenței ar fi continuat să scadă.

„Acest lucru nu numai că va avea un efect devastator asupra vieții celor implicați, dar va pune, de asemenea, o povară considerabil mai mare asupra sănătății și asistenței sociale decât previziunile actuale”.

Profesorul Eric Brunner (Institutul de Epidemiologie și Îngrijire a Sănătății UCL) a spus: „Cercetarea noastră a dezvăluit că demența este probabil să fie o problemă de politică mai urgentă decât se recunoaște anterior – chiar dacă tendința actuală continuă pentru doar câțiva ani a constatat că nu numai că îmbătrânirea populației este un factor major al tendinței în Anglia și Țara Galilor, dar și numărul de persoane care dezvoltă demență în cadrul grupelor de vârstă mai înaintate este în creștere”.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#dementa boala, #dementa prevenire, #dementa batranete, #boli mintale, #risc dementa, #dementa factori risc , #stiri externe