Ramona Badescu a fost numita consilier special al primarului Romei

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 10:21
2919 citiri
Ramona Badescu a fost numita consilier special al primarului Romei

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a numit-o pe romanca Ramona Badescu consilier al primarului pentru probleme care-i privesc pe romani.

Astfel, dupa o participare soldata cu esec la precedentele alegeri locale din Italia, focoasa romanca si-a vazut visul cu ochii - sa intre in politica. Ei bine, functia nu este chiar politica, ci mai mult administrativo-culturala.

"Caut sa fac tot ce se poate ca sa imi ajut conationali. Aici se uita repede ca marea majoritate a romanilor sunt niste oameni extraordinari", a declarat Ramona, informeaza Il Messaggero.

Zambetul Ramonei are, asadar, de miercuri o semnificatie speciala in Capitoliu, sediul Primariei. Actrita a venit de la Bucuresti in Italia, in urma cu mai multi ani, iar investitura actuala a fost decisa de Gianni Alemanno.

Sarcina romancei este aceea de a propune solutii de integrare intre cele doua tari si cele doua culturi. Badescu a cerut Primariei sa infiinteze un telefon verde in limba romana si sa existe initiative pentru cunoasterea culturii romane, in Italia.

"Bineinteles ca am mai propus si alte lucruri. Cateva crime care au fost comise au fost de ajuns ca sa aduca un nume prost tututor romanilor. Dar nu poti sa crezi ca toti sunt asa. Prin infiintarea unui numar verde conationalii mei vor putea sa isi afle drepturile pe care le au, sau sa isi spuna problemele", a declarat Ramona.

In provincia Roma se afla circa 250.000 de romani. In aceasta saptamna se desfasoara campania Piazza di Romania lansata de Guvernul de la Bucuresti si coordontata de ambasada Romaniei la Roma.

"Am numit-o pe Ramona consilier pe problemele romanilor, din toata inima. Avem nevoie sa facem distinctia dintre romani si rromi. Se generalizeaza prea mult. E destul sa apara un articol negativ in care este implicat un rrom ca sa afecteze mai multi romani", a declarat Alemanno.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Duminică, 28 aprilie, românii sărbătoresc Floriile. Și, tot atunci, aproape 1,8 milioane dintre ei îşi serbează onomastica. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi...
#ramona badescu, #consilier, #probleme, #romani, #Roma, #Gianni Alemanno , #diaspora romana