Targ de joburi pentru romanii din Italia

Luni, 09 Iunie 2008, ora 12:38
1694 citiri
Targ de joburi pentru romanii din Italia

Ministerul Muncii incearca din nou sa ii readuca in tara pe muncitorii romanii plecati in strainatate. Astfel, pe 21 iunie va avea loc in Italia, la Torino, o noua editie a bursei locurilor de munca pentru romanii din strainatate.

Ultimul eveniment organizat in acest sens a fost la sfarsitul lunii februarie, cand au venit la targul de joburi din Roma aproximativ 800 de romani care muncesc in Italia, anunta Europa FM.

Salariile oferite atunci de angajatori erau de aproximativ 600-700 de euro, iar romanii nu au fost deloc multumiti, tinand cont ca venitul lor mediu in peninsula este de 1.000 de euro pe luna.

Presedintele filialei din Roma a Asociatiei Romanilor din Italia, Eugen Terteleac sustine ca ofertele patronilor romani se adreseaza in special barbatilor, in timp ce in Italia traiesc deja multe familii intregi, care nu mai vor sa fie din nou separate.

"Aici, in ultimii ani, muncitorii romani sunt deja familisti, au familii, sotie si copii. Bursele locurilor de munca din Romania ofera locuri de munca doar barbatilor si atunci, exista aceasta problema: Sotia mea ce face? Se intoarce in Romania si va fi, din nou, somera, cand aici castiga un minim de 700-800 de euro?" , a adaugat Terteleac.

Presedintele asociatie din Italia a mai afirmat ca este nevoie si de alte masuri, pentru a-i ajuta pe romanii care vor sa munceasca din nou in tara. Una dintre probleme este cea a locuintelor, de aceea cei ce se intorc trebuie ajutati sa se reintegreze.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Duminică, 28 aprilie, românii sărbătoresc Floriile. Și, tot atunci, aproape 1,8 milioane dintre ei îşi serbează onomastica. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi...
#romani, #salariu, #euro, #torino, #ministerul muncii, #targ joburi , #diaspora romana