Ziare.com

Ambasadorul roman in Marea Britanie: Invazia romanilor, personajul inexistent din piesa "Asteptandu-l pe Godot"

de Arina Ciocildau
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 19:12

   

Ambasadorul roman in Marea Britanie: Invazia romanilor, personajul inexistent din piesa "Asteptandu-l pe Godot"
Ambasadorul roman in Marea Britanie a luat peste picior isteria creata in presa britanica fata de asa numita "invazie" a migrantilor romani incepand cu 1 ianuarie 2014.

Dupa luni de zile in care presa si politicienii britanici au transmis mesaje alarmiste cu privire la venirea romanilor in masa in Marea Britanie odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, acum, in sfarsit, realitatea de pe aeroport a dovedit ca totul a fost doar o campanie de denigrare.

"Si eu am fost invitat pe aeroporturile Heathrow si Luton pe 1 ianuarie pentru a-i intampina pe romanii care sosesc in Marea Britanie acum ca restrictiile de pe piata muncii au fost ridicate. (...)

Jurnalisti si distincti politicieni care au asteptat pe aeroportul Luton pe 1 ianuarie au descoperit ca doar doi romani au venit sa munceasca in Regatul Unit. A fost vorba despre doi romani care aveau slujbe bine stabilite inainte de calatorie. Unul urma sa munceasca la o spalatorie de masini, iar altul urma sa preia un post de medic in Essex.

Ceilalti romani care au coborat din avion erau persoane care munceau deja in Marea Britanie si care se intorceau dupa sarbatorile petrecute in Romania. Erau si multi britanici care se intorceau de la schi in Carpati", a scris ambasadorul Ion Jinga pentru Huffington Post.

Oficialul a glumit spunand ca el insusi se face vinovat de invazia romanilor.

"Trebuie sa marturisesc ca si eu si sotia mea suntem vinovati de venirea unor romani in Marea Britanie. Fiica noastra a venit din Bruxelles si o familie de prieteni au sosit in vizita de sarbatori. Va asigur ca aceste persoane vor pleca inapoi in cateva zile, si, in consecinta, sper sa nu fie numarati in contul milioanelor de romani care au invadat Marea Britanie", a continuat ironic ambasadorul.

Un politician britanic i-a asteptat la aeroport pe imigrantii romani: O sa va fie dor de Transilvania!

Diplomatul a facut o comparatie intre isteria din Marea Britanie in ceea ce priveste imigrantii romani si piesa "Asteptandu-l pe Godot" de Samuel Beckett.

"Samuel Beckett, unul dintre cei mai influenti scriitori ai secolului XX, este cunoscut drept unul dintre creatorii teatrului absurd. Cea mai cunoscuta piesa a sa, 'Asteptandu-l pe Godot' ofera o viziune tragicomica asupra naturii umane. Este o comedie absurda in doua acte cu doua personaje, Vladimir si Estragon, care asteapta in zadar pe cineva numit Godot.

Se pare ca o noua versiune a piesei 'Asteptandu-l pe Godot' a fost reinventata de o parte a presei britanice si de mai multi politicieni care asteapta acum cu disperare sosirea a milioane de romani", a transmis ambasadorul.

Cum au ironizat britancii falsul val de imigranti: Romani deghizati in picaturi de ploaie. Fugiti!

Ion Jinga a tinut sa sublinieze diferenta mare dintre valorile adevarate ale Marii Britanii si isteria creata in jurul falsei probleme legate de imigranti.

"Totusi, in ciuda numeroaselor dovezi ca romanii nu prefera Marea Britanie si nu se vor inghesui sa treaca granita, presa britanica continua sa scrie articole alarmiste despre influxul de imigranti. Ce ii face oare pe acesti oameni atat de periculosi pentru Marea Britanie - o tara care a primit, pe teritoriul sau, de-a lungul timpului, peste o suta de nationalitati, si-a extins civilizatia in multe colturi indepartate ale lumii si este admirata mereu pentru simtul justetii si al fairplay-ului?

The Guardian: Imigrantii romani nu sunt Armaghedonul

Locuiesc de sase ani in Marea Briatnie, destul cat sa descopar adevaratele valori ale acestei tari: mandria nationala, o istorie incredibil de bogata, diversitate culturala si standarde morale inalte. Astfel, pentru mine, este o surpriza foarte mare sa vad ca atitudinea fata de romani si Romania a fost atat de rapid deformata si deviata de opinii partinitoare", a incheiat ambasadorul.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stati putin...

Cum sa vina ei in 1 ianuarie , majoritatea vor veni dupa Sf. Ioan si Boboteaza .

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor