DIICOT, acuzată din nou că fabrică dosare de trafic de droguri pentru activiștii incomozi. Detalii revoltătoare VIDEO

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 21:26
9384 citiri
DIICOT, acuzată din nou că fabrică dosare de trafic de droguri pentru activiștii incomozi. Detalii revoltătoare VIDEO

Daniel Bodnar, cunoscutul activist de mediu din Suceava, a postat un film în care dezvăluie piedicile care i-au fost puse de instituțiile statului.

Tânărul a înregistrat mesajul pentru publicația Știrisuceava.net, cu ocazia împlinirii unui an de la accident de circulație care i-a afectat grav mobilitatea.

Cu această ocazie, a transmis că va continua lupta cu hoții de arbori, dar s-a arătat iritat de atitudinea autorităților statului român care l-au hărțuit mai mult decât mafia lemnului, potrivit acestuia.

Bodnar face referire mai ales la atitudinea abuzivă a procurorilor DIICOT Suceava care îl șicanează cu dosare penale și i-au trimis citații pentru acuzații inventate de trafic de droguri.

„Îmi pare foarte rău că în acest timp am fost mai mult hărțuit de autorități decât de cei din Mafia Lemnului. Am fost foarte dezmăgit, dar pe de o parte m-a ambiționat și felul josnic în care au ales cei de la DIICOT Suceava să mă hărțuiască ca pe ultimul om. Voi face chiar o sesizare către DIICOT central ca să se înțeleagă ce se întâmplă la Suceava.

Dosarele la comandă, hărțuirile nu trebuie să existe într-o țară democratică. Ceea ce am făcut am făcut cu demnitate. Nu poate nimeni să vină să mă acuze de ceva. De aceea pot să stau cu capul sus, cu demnitate, și să le răspund inclusiv autorităților. Asta este realitatea în Suceava: hoții și golanii fac legea, susținuți și protejați de autoritățile din județul nostru”, spune Bodnar în mesajul înregistrat.

Este al treilea caz scandalos în care procurorii DIICOT sunt acuzați în ultima perioadă că întocmesc dosare la comandă.

Activistul Cristian Dide, cunoscut de la protestele anti-corupție, a fost arestat preventiv pe 23 noiembrie, fiind acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Procurorii DIICOT au insistat să rămână închis după gratii timp de 30 de zile. În cele din urmă a fost eliberat și plasat sub control judiciar. Dide a declarat în nenumărate rânduri că ceea ce a făcut el ar fi la limita legalității și n-a încercat decât să atragă atenția asupra lipsei de reacție a DIICOT în fața marelui trafic de droguri.

Pe 13 ianuarie, procurorii DIICOT Brăila au descins la locuința unui lui Alin Cristea, coordonator al site-ului de știri Debraila.ro, pe care l-au acuzat c-ar fi distribuit pornografie pentru minori.

Înaintea percheziției, ziaristul a fost mustrat pe WhatsApp chiar de către un procuror DIICOT, reproșându-i-se că a îndrăznit să-l critice pe șeful Poliției Brăila.

Citeste si:
Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”
Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”
Aparatul bugetar din interiorul Guvernului Ciucă se mărește aproape de la săptămână la săptămână după ce luni, 23 mai, premierul a aprobat o Hotărâre de Guvern (HG) pentru majorarea...
Când vor ajunge primele vouchere de 250 de lei la persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloș VIDEO
Când vor ajunge primele vouchere de 250 de lei la persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloș VIDEO
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, 23 mai, că marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în...