România, ruptă-n două. Podul rutier care face legătura pe DN1 între Ploiești și Valea Prahovei intră în reparații timp de 6 luni

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 03:25
44557 citiri
România, ruptă-n două. Podul rutier care face legătura pe DN1 între Ploiești și Valea Prahovei intră în reparații timp de 6 luni
Podul rutier care face legătura pe DN1 între Ploiești și Valea Prahovei intră în reparații timp de 6 luni FOTO Google Maps

Podul rutier care face legătura peste râul Doftana între Ploiești și Valea Prahovei intră în reparații începând din luna aprilie. Lucrările sunt programate să dureze timp de șase luni și două săptămâni, adică până la finalul lunii octombrie. Rute alternative convenabile pentru șoferii care tranzitează zona nu există.

”În perioada 19 aprilie 2023 - 30 octombrie 2023, pe DN1-E60, pe raza localității Bănești, vor fi instituite restricții de circulație în scopul "Lucrări de întreținere periodică la pod pe DN1, KM 89+113 peste Râul Doftana", între km 88+970 - 89+700”, se arată într-un comunicat de presă al IJP Prahova.

Poliția a precizat că lucrările vor fi semnalizate corespunzător și recomandă șoferilor ”să-și păstreze calmul”.

Șoferii care vor să evite aglomerația de pe DN1, cât timp podul se află în reparații, pot alege ca alternativă drumurile județene prin Câmpina- Poiana Câmpina-Măgureni-Florești - DN1 sau Câmpina- Telega- Bordeni-Scorțeni-Băicoi- DN1, cu precizarea că aceste variante ocolitoare traversează unele zone rău famate și lungesc traseul cu cel puțin 10 kilometri.

Podul peste râul Doftana se află într-adevăr într-o stare avansată de degradare, existând probleme majore la îmbinări, și, potrivit unor surse, și la pilonii de susținere, în plus parapetele laterali sunt aproape mâncați de rugină. Vor fi lucrări ample, de consolidare, acesta fiind și motivul pentru care lucrările vor dura mai bine de jumătate de ani, cel puțin așa cum este preconizat înainte de deschiderea șantierului. Se va circula alternativ pe o singură bandă pe sens, cel mai probabil, iar asta înseamnă blocaj în trafic.

Zona este periculoasă, în acel punct DN1 fiind în pantă și într-o curbă amplă, cu vizibilitate redusă mai ales pentru șoferii care circulă din direcția Ploiești spre Brașov. În plus, cele două sensuri de mers sunt separate cu parapete New Jersey (din beton), criticați de mulți dintre șoferi ca fiind prea înalți.

Peste râul Doftana a funcționat un alt pod rutier din piatră, construit în trei ani, în perioada domniei lui Al.I.Cuza, dat în folosință în 1864, în lungime de 77,4 stânjeni, cu nouă arcade, un stânjen având aproximativ 2 metri. Acest pod a fost folosit ca alternativă până în primăvara anului 2014, când o viitură puternică, formată pe râul Doftana a dislocat un pilon, podul prăbușindu-se parțial. Autoritățile județene au refuzat să-l repare, invocând costuri prea mari.

Au construit însă o punte pietonală metalică, lucrare pentru care au avut nevoie de șase ani ca să o finalizeze. Pasarela metalică, finanțată în mare parte de CJ, a costat 1.8 milioane de lei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#DN1, #DN1 blocat, #pod rutier, #reparatii poduri, #Doftana, #trafic Valea Prahovei , #soferi