Strauss-Kahn si-a angajat o armata de fosti agenti CIA, jurnalisti si avocati

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:08
2505 citiri
Strauss-Kahn si-a angajat o armata de fosti agenti CIA, jurnalisti si avocati
Foto: The Daily Mail

Confruntat cu un proces indelungat, Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI acuzat de o menajera ca ar fi incercat sa o violeze, a inceput sa-si adune o "echipa de soc", cu ajutorul careia sa poata obtine o aparare fara cusur.

Din echipa fac parte fosti agenti ai CIA, in calitate de investigatori, dar si o gramada de consilieri media, fosti jurnalisti, care sa lucreze in cadrul procesului si pentru a-i reface imaginea internationala, patata de scandal, scrie The Daily Mail.

Strauss-Kahn, care se afla in arest la domiciliu in New York, a respins acuzatiile de abuz sexual. El si-a schimbat domiciliul fortat saptamana trecuta, intr-o incercare de a evita zecile de jurnalisti care ii pazeau, in fiecare zi, apartamentul.

Strauss Kahn s-a mutat intr-o vila de 14 milioane de dolari

Un apropiat al familiei Strauss-Kahn, care vrea sa-si pastreze anonimatul, a dezvaluit ca noul apartament in care fostul director al FMI locuieste impreuna cu sotia sa, Anne Sinclair, se afla in cartierul TriBeCa din Manhattan. Acolo se perinda zilnic echipa sa de avocati, care lucreaza la strategia apararii.

O armata de oameni au fost angajati pentru a culege informatii.

Echipa din Washington negociaza, in prezent, semnarea unui contract cu firma de consultanta TD International, care ofera servicii de relatii publice, dar si de investigatii. In conducerea firmei se afla fosti agenti CIA si diplomati americani.

Echipa din New York este compusa din agenti de investigatii specializati in procese de crima.

Echipa din Paris are ca principal scop spalarea imaginii, prin actiuni de PR care sa-i convinga pe francezi ca acuzatiile care i se aduc fostului aspirant la functia suprema in stat sunt mincinoase.

Echipa de avocati este condusa de Benjamin Brafman, un faimos avocat specializat in procese penale, cunoscut pentru pregatirea minutioasa a procesului si agresiunea dovedita in sala de judecata. Pana acum, Brafman a refuzat sa discute cu presa, ceea ce inseamna ca strategia apararii ramane un mister.

Toata aceasta desfasurare de forte il costa, probabil, pe Dominique Strauss-Kahn, milioane de dolari. The Daily Mail a aflat ca numai firma de securitate, care ii asigura paza si protectie 24 de ore din 24, il costa 20.000 de dolari, lunar.

La audierile dupa care s-a decis eliberarea fostului director al FMI prin cautiune, unul dintre avocatii sai a spus ca averea lui Strauss-Kahn se ridica la doua milioane de dolari, dar Anne Sinclair are o avere "mult mai mare".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Dominique Strauss Kahn proces, #Dominique Strauss Kahn echipa aparare, #CIA Dominique Strauss Kahn , #FMI