Emotii pentru demnitari din dosarul Microsoft: Conducerea Senatului discuta cererea DNA

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 12:08
2418 citiri
Emotii pentru demnitari din dosarul Microsoft: Conducerea Senatului discuta cererea DNA

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, miercuri, incepand cu ora 13:00, pentru a discuta cererea DNA de incepere a urmarii penale pe numele Ecaterinei Andronescu si al lui Serban Mihailescu, implicati in dosarul licentelor Microsoft.

Astfel, Biroul Permanent ar putea decide daca vor permite procurorilor anticoruptie sa inceapa urmarirea penala fata de ce doi senatori, acuzati, printre altele, de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, transmit televiziunile de stiri.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

Sedinta are loc dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, declara marti ca "probabil" Biroul Permanent nu se va reuni "numai pentru aceasta solicitare".

Candidatul la prezidentiale a explicat ca astfel de solicitari sunt aduse la cunostinta Biroului Permanet al Senatului si inaintate Comisiei Juridice, pentru a exprima un punct de vedere.

Nitu a transmis toate documentele

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis oficial, marti, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri vizati in dosarul Microsoft.

Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

Solicitarile au fost transmise catre ministerul Justitiei, Parlamentul European si Administratia Prezidentiala. Totusi, procurorul general trebuia sa trimita direct catre Parlament, si nu la Ministerul Justitiei, solicitarile privind demararea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale fata de Ecaterina Andronescu (senator PSD), Serban Mihailescu (senator PSD) si Valerian Vreme (deputat PDL).

Dosarul licentelor Microsoft: Nitu a trimis gresit sesizarea in cazul a trei fosti ministri anchetati

Cererile au ajuns in final la Parlament, care trebuie sa stabileasca daca va permite DNA sa inceapa urmarirae penala pe numele celor trei demnitari.

Tiberiu Nitu a transmis o solicitare si catre Parlamentul European, in care cere "declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica", in prezent eurodeputat. Nica este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

In acelasi timp, procurorul general a trimis catre presedintele Romaniei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita avizul in vederea inceperii urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Atanasiu si Mihai Tanasescu.

Cei trei sunt acuzati de "savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani". Pe lista transmisa la Cotroceni se afla si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#sedinta Senat cerere DNA, #sedinta Senat dosar Microsoft , #stiri Dosar licente Microsoft