Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO

Joi, 11 August 2022, ora 00:11
57575 citiri
Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
Noua dronă S70 ar putea fi aruncată în luptă de Rusia în Ucraina FOTO: Popular Mechanics

De la lansarea invaziei neprovocate și nejustificate ordonate de Putin în Ucraina au trecut peste 160 de zile, iar armata rusă nu a reușit să obțină superioritatea aeriană pe câmpul de bătălie. Acum, forțele militare ale lui Putin ar putea arunca în luptă o nouă armă, drona invizibilă S-70B, care are o rază de acțiune foarte mare de 4.000 de kilometri și dispune de muniție letală.

Moscova s-a confruntat cu numeroase eșecuri la sol în Ucraina, iar cele mai moderne avioane ale sale nu s-au ridicat la nivelul pretențiilor armatei roșii, potrivit 19fortyfive.

Astfel, în luna iunie, au fost publicate mai multe informații despre o rachetă antiaeriană ucraineană care a doborât un avion rusesc tip Su-35S în apropiere de Nova Kakhovka. Acest model, care reprezintă cea mai recentă generație a avionului de luptă Su-27 din era sovietică, a fost proiectat pentru a intercepta și distruge ținte aeriene, dar poate executa și misiuni de atac la sol.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

Cu toate astea, Moscova a limitat utilizarea acestor avioane moderne Su-35S, probabil din teama de a nu fi doborâte. Rusia s-a bazat din ce în ce mai mult pe vehicule aeriene fără pilot (UAV) în războiul său aerian din Ucraina.

Dar la începutul acestui an, Rusia a finalizat testele celui mai recent vehicul UAV, într-o simulare de luptă pe terenul de antrenament de la Ashuluk. Acest exercițiu a avut ca scop să evalueze compatibilitatea dronei cu avionul de luptă invizibil Su-57.

Drona invizibilă S-70B Okhotnik este fabricată de Sukhoi și Russian Aircraft Corporation MiG, ca un proiect din cea de-a șasea generație de avioane. Noua aeronavă fără pilot are o rază de acțiune pe câmpul de luptă de 4.000 de kilometri și are în dotare două compartimente ce pot transporta muniție de 2 tone, ghidată și neghidată.

Putin îngroapă economia Rusiei: Cum s-a prăbușit după începerea invaziei din Ucraina

Drona S-70B utilizează tehnologia stealth, astfel că este dificil de detectat pe radarele inamice. Ea are o masă de 20 de tone și poate zbura cu o viteză maximă de 1.000 de kilometri pe oră.

Acum, când Rusia pare că stagnează pe câmpul de luptă din Donbas, din estul Ucrainei, ar putea trimite în luptă și noua sa dronă S-70B invizibilă, în speranța că va domina spațiul aerian.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...